Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Cagliari köper loss Ekdal från Juventus

Foto: Paolo Giovannini

Det blir inget nytt klubbyte för Albin Ekdal.

I dag kom Juventus och Cagliari överens om en affär, som ska vara värd 15 miljoner kronor.

– Cagliari löper loss Albin, bekräftar Martin Klette till FotbollsExpressen.se.

Albin Ekdal har den senaste säsongen spelat i Cagliari. Men på papperet har han även tillhört som Juventus, som ägt hälften av rättigheterna för Ekdal.

Reglerna säger att klubbar som "deläger" en spelare måste komma överens om var den ska spela nästa säsong. Men förhandlingarna mellan Juventus och Cagliari har gått trögt. Presidenten i Cagliari, Massimo Cellino, har uttryckt ovisshet i frågan, samtidigt som sista dagen för en överenskommelse har närmat sig.

Ekdal trivs på Sardinien

När FotbollsExpressen.se pratade med Ekdal visste han själv inte om han skulle få stanna i den sardiska klubben, eller tvingas till ett nytt klubbyte.

– Jag trivs väldigt bra i Cagliari och kan absolut tänka mig att stanna. Det vore bara skönt. Jag känner ju till laget och spelarna, sa Ekdal då.

Nu har beskedet kommit. Cagliari och Juventus är överens om en affär.

– Cagliari löper loss Albin, bekräftar Martin Klette till FotbollsExpressen.se.

Betalar 15 miljoner

Cagliari betalar cirka 15 miljoner kronor, enligt italienska medieuppgifter, för att köpa loss svensken.

Ekdal var i en liknande situation förra året när han tillhörde Juventus och Bologna. Då kom inte klubbarna överens och ärendet fick avgöras av en dold budgivning. Det ledde till att Ekdal tvingades lämna Bologna. Senare hamnade han alltså i Cagliari.