Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Bryter ihop i tårar – efter Ronaldos svek

Foto: EPA
Foto: SBS

Cristiano Ronaldo vägrade spela och gjorde över 60 000 supportrar grymt besvikna. 

Nu har vd:n Robin Jang plötsligt blivit en av Sydkoreas mest hatade personer. 

Cristiano Ronaldo satt kvar på bänken under hela matchen när hans Juventus mötte K League All-Stars på Seouls VM-arena. På läktarna satt 63 000 supportrar, många där för att se 34-åringen, och var våldsamt besvikna. Ronaldo behövde vila, var klubbens officiella förklaring.  

Eventbolaget The Fasta gick efteråt ut och la skulden på Ronaldo och Juventus. De menar att de hade fått ett skriftligt avtal i vilket det tydligt angavs att Ronaldo skulle spela minst en halvlek. 

Ronaldo är jagad

”När vi fick reda på att Ronaldos namn inte fanns med i truppen inför andra halvlek, så bad vi Juventus att spela Ronaldo som det stod i kontraktet. Klubben sa att både tränaren och spelaren kände till avtalet, men att Ronaldo inte kunde spela på grund av sitt hälsotillstånd.”

Efter bråket har The Fasta och dess vd Robin Jang blivit hett villebråd för ilskna koreanska fotbollssupportrar. 

https://twitter.com/koryodynasty/status/1154947953221521408

Det sydkoreanska tv-bolaget SBS fick en intervju med Jang – som dock inte ville visa sitt ansikte. I intervjun hör man hur Jang bryter ihop när hon riktar en ursäkt till alla besvikna fans.

– När jag gick för att prata med Pavel Nedved, Juventus vice-ordförande, så sa han bara: ”Jag önskar också att Ronaldo spelade, men han ville inte. Förlåt, det finns inget jag kan göra.” Jag blev så frustrerad, säger Jang till SBS. 

Stämmer firman

Men supportrarna nöjer sig inte med en förklaring. BBC Asia rapporterar att två supportrar har stämt The Fasta och krävt ekonomisk kompensation för sina biljettutgifter. 

– Företaget drog nytta av en fotbollsstjärnas fans genom falsk marknadsföring, säger en talesperson från firman. 

– Det är väldigt smärtsamt för dem, för de älskar Ronaldo och vill skydda honom, men det går inte som situationen ser ut.