Totti. Foto: Antonietta BaldassarreTotti. Foto: Antonietta Baldassarre
Totti.  Foto: Antonietta Baldassarre
Spalletti. Foto: Antonio CalanniSpalletti. Foto: Antonio Calanni
Spalletti.  Foto: Antonio Calanni

Bråket i AS Roma går vidare: "Visa respekt"

Publicerad

Bråket mellan Luciano Spalletti och Fransesco Totti går vidare.

Totti riktade skarp kritik mot Spalletti under lördagen - och tränaren svarade genom dumpa Totti från matchtruppen mot Palermo.

– Alla skulle tjäna på att behandla mig bättre, säger Totti.

– Man måste visa respekt för alla, kontrar Spalletti.

Roma har hittat rätt på planen sedan Luciano Spalletti ersatte Rudi Garcia på tränarbänken.

Men i omklädningsrummet stormar det desto mer. Ikonen Fransesco Totti har knappt spelat under nya tränaren, och på lördagen sågade Totti sin nya tränare.

Spalletti svarade med att skicka hem Totti från samlingen inför söndagens match mot Palermo.

- Om jag behandlar en spelare på ett sätt måste du behandla alla andra på samma sätt. Även om spelaren heter Fransesco Totti. Jag kunde inte gjort på något annat sätt, säger Spalletti.

"Ett ögonblick av ilska"

Totti fick följa sin lagkamrater mot Palermo från läktaren. Efter matchen fanns han på plats i omklädningsrummet för att tacka sina lagkamrater för matchen. Enligt Spalletti är bråket glömt och Totti kommer att träna med sina lagkamrater på måndagen.

– Det var bara ett ögonblick av ilska och det är till viss del förståeligt. Om efterkrigstidens bästa spelare säger vad han sa är det naturligt att det blir en stor grej, säger Spalletti.

Från läktaren fick Totti se Edin Dzeko missa öppet mål från två meter, bara för att bjuda på ett konstmål bara minuter senare. Roma kunde till slut vinna mot Palermo med hela 5-0 efter två mål av både Dzeko och Salah samt ett av Seydou Keita.

Roma hakar nu på Fiorentina i kampen om den tredje och sista Champions League-platsen i Serie A.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag