Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Blir nu lagkamrater: ”Är en arrogant typ”

Foto: REUTERS
Foto: REUTERS
Foto: REUTERS

Under 2016 hamnade Zlatan Ibrahimovic i bråk med Simon Kjaer som då spelade i Fenerbahce. 

– Han är typen som är arrogant och skjuter fram bröstet, sa dansken till Kanal 9 efter händelsen. 

Nu ser det ut som de blir lagkamrater. 

Dansken har nämligen varit på läkarundersökning i Milan och väntas snart bli presenterad.   

Manchester United föll mot Fenerbahce i Europe League under 2016. Men det var inte matchen i sig som skapade rubrikerna. Zlatan Ibrahimovic hamnade nämligen i bråk med Fenerbahces dansk Simon Kjaer. 

Ibrahimovic byttes in efter 30 minuter och efter tio minuter på planen hamnade Zlatan i en löpduell med försvararen Simon Kjaer. Efter duellen stryckte Zlatan till Kjaer som gick in i närkontakt med honom.

Zlatan tog då ett rejält grepp runt halsen och hakan på dansken och domaren fick då gå in och sära på spelarna. Zlatan var till synes rasande och kopplade för en kort stund även ett grepp om domarens arm.

Han gestikulerade därefter mot Kjaer med ett finger höjt i luften. Såväl Zlatan och Kjaer  klarade sig dock sig från ett kort i den situationen.

Kallade Zlatan arrogant

Dansken kommenterade situationen snabbt för Kanal 9 efter matchen. 

– Han var inte glad, men det är också så som jag känner honom som fotbollsspelare. Han är typen som är arrogant och skjuter fram bröstet. Det är hans sätt att spela. Mitt sätt att spela är självklart att ligga tätt på honom för att han är en duktig spelare.

Nu, drygt tre år efter händelse, ser det ut som Kjaer och Ibrahimovic ut att bli lagkamrater. Dansken har anlänt till Milano för att göra en läkarundersökning och kommer med all sannolikhet snart att presentas av Milan. Enligt danska Ekstra Bladet är 30-åringen bara detaljer från ett kontrakt.  

Dansken har efter åren i den turkiska klubben representerat Sevilla där han blev utlånad till Atalanta. 

Kjaer har totalt 92 landskamper för Danmark. 

https://twitter.com/BonettiESPN/status/1215728396132593671https://twitter.com/milaneye/status/1215941679284400128?s=21