Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Bilderna på Zlatan som uppmärksammas i Italien

Zlatan tvåmålsskytt – helt friställd framför mål
Foto: FOTOTRICARICO/IPA/SHUTTERSTOCK / FOTOTRICARICO/IPA/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Foto: CHINE NOUVELLE/SIPA/SHUTTERSTOCK / CHINE NOUVELLE/SIPA/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

Zlatan Ibrahimovic slog till med dubbla fullträffar i helgens möte med Crotone.

Det andra målet firade han med en blinkning mot Milans ledning.

Var det ett budskap om en kontraktsförlängning?”, skriver Football Italia

Samtidigt bekräftar tränaren Stefano Pioli att Milan vill förlänga med svensken. 

Svensken blev i helgen den tredje spelaren att göra 500 mål för sitt klubblag. Under lördagens 4-0-seger mot Crotone gjorde Zlatan Ibrahimovic två mål. Och efter den andra fullträffen gjorde ”Ibra” en gest med fingret mot läktaren. Där satt Milans ledning. Ibrahimovic snurrade runt fingret och pekade mot klubbens sportchef och klubbdirektör.

Nu har bilderna på målfirandet väckt reaktioner i italienska medier – och nu spekuleras det i om gesten avslöjade Zlatans tankar om framtiden.

Skickade Zlatan ett budskap till Milans ledning om att han var redo att skriva på ett nytt kontrakt?”, skriver Football Italia och menar att gesten betyder ”en gång till”.

Även Sky Sport Italia spekulerar i den kryptiska målgesten.

Visst den bästa förklaringen för fansen som är galet kär i honom just nu är att ”Ibra” menar ett år till här”, skriver Sky.

Pioli: ”Det är rätt att han fortsätter med oss”

Ibrahimovic kontrakt med Milan går ut i sommar och efter matchen mot Crotone gav tränaren Stefano Pioli sin syn på Zlatans hint om framtiden.

– Jag vet inte om det var riktat mot Paolo Maldini (sportchef) och Frederic Massara (klubbdirektör) och om han pratade om förnyelsen. Zlatan har det bra med oss, ​sade tränaren.

– Han kommer att avgöra framtiden, men efter det han visar tycker jag att det är rätt att han fortsätter, och att han gör det med oss. 

Då kan Zlatan förlänga med Milan

Transferexperten Fabrizio Romano säger att Ibrahimovic ”verkligen gillar” att jobba för tränaren Stefano Pioli och att han (Pioli) var främsta orsaken till att 39-åringen valde till slut att förlänga med Milan i augusti förra året. 

Men frågan är vad händer när Zlatans kontrakt går ut i sommar? 

Enligt Romano är det upp till Zlatan själv att bestämma vad han vill göra, men att Milan vill gärna att han stannar en säsong till för att spela i Champions League – en turnering Ibrahimovic inte har spelat i på fem år. Romano hävdar, enligt CBC Sports att förhandlingarna om ett nytt kontrakt kommer att dra i gång de kommande månaderna, då med bland annat Ibras agent, Mino Raiola. 

Stefano Pioli bekräftade under måndagskvällen att Milan vill förlänga med Zlatan. 


Se Zlatans 500:e klubblagsmål i karriären