Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Vändningen: Milan hedrar Kobe Bryant

Foto: ZUMAPRESS.COM / MEGA / MEGA TT NYHETSBYRÅN
Foto: DANIELE MASCOLO / REUTERS BILDBYRÅN

Kobe Bryant var ett stort Milan-fan. 

Zlatans klubb tog därför beslutet att spela i svarta sorgeband i kvällens cupmatch, men uppgavs bli stoppade av ligaföreningen.

Nu meddelar dock Milan att de kommer att få ha dem på sig.

Precis om alla andra storklubbar runtom i världen skickade AC Milan ut en hyllning till Kobe Bryant efter hans tragiska död i söndags.

Men Milans koppling till Kobe Bryant var betydligt starkare än för många andra föreningar, då Bryant var en sann supporter sedan många år tillbaka.

– Jag har alltid sagt att om man skär av min vänstra arm kommer jag blöda svart och rött, och om man skär av min högra kommer jag blöda gult och lila, sa basketikonen när han besökte träningsanläggningen Milanello under säsongen 2013/14 och syftade så klart på Milans och Los Angeles Lakers färger.

”Vi har inte tillräckligt med ord för att uttrycka hur chockade vi är över Kobe Bryants tragiska bortgång. En av tidernas främsta idrottsmän och ett Rossonero-fan. Alla våra tankar går till de drabbade familjerna efter denna tragiska olycka. Du kommer för alltid vara saknad, Kobe”, skrev Milan på Instagram under söndagen.

Bär svarta sorgeband för Kobe Bryant

Zlatan Ibrahimovics klubb tog därför beslutet att spela i svarta sorgeband i cupmatchen mot Torino i kväll. Men Lega Calcio, den italienska ligaföreningen, valde att sätta ner foten och stoppa bindlarna på spelarnas armar, rapporterade Sky Sport Italia och Corriere della Sera.

En uppgift som nu visar sig vara felaktig.

Milan rapporterar på sitt twitterkonto att de kommer att spela med svarta sorgeband efter en överenskommelse med Serie A.

”Hela San Siro kommer också att hylla honom just före avspark”, skriver klubben.

Italienske journalisten Gianluca Di Marzio rapporterar att Zlatan Ibrahimovic inte väntas spela från start mot Torino. I stället tar bänknötarna Ante Rebic och Krzysztof Piatek plats på topp.

https://twitter.com/acmilan/status/1222093981737193477?s=20https://twitter.com/MilanEye/status/1222060429733744642?s=20

Så mycket älskade Kobe Bryant sitt AC Milan: ”Ville prata om Zlatan”

https://www.instagram.com/p/B7y8k4oIJKj/?utm_source=ig_embed