Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Beskedet om landslaget: ”Behöver tillföra kvalitet”

Foto: FABRIZIO CARABELLI/SOPA IMAGES/SHUTTERST / FABRIZIO CARABELLI/SOPA IMAGES/SHUTTERSTOCK SHUTTE

Om Zlatan Ibrahimovic ska spela EM i sommar är fortsatt inte spikat.

Men den svenska superstjärnan är i alla fall sugen på en comeback, det säger han i en färsk intervju med Corriere dello Sport. 

– Javisst, allt hänger på hur jag känner mig, säger Zlatan till den italienska tidningen, enligt Fotbollskanalen. 

Zlatan Ibrahimovic berättade i en intervju med Aftonbladet att han kunde tänka sig en comeback i det svenska landslaget. 

– Om du frågar så ska jag svara ärligt: Yes, jag saknar landslaget. Det är ingen hemlighet, sade svensken.

Därefter fick han besök av förbundskaptenen Janne Andersson som tog första bästa flyg ner till Milano för att möta superstjärnan och prata om en eventuell comeback i Blågult. 

– När Zlatan öppnade upp för spel i landslaget kändes det naturligt och viktigt att träffas och diskutera detta så snart som möjligt. Jag är glad att vi lyckades få till ett möte så snabbt.

Men än så länge finns det inget besked om sommarens EM. 

Suget finns dock för en landslagscomeback, berättar han i en färsk intervju med Corriere dello Sport enligt Fotbollskanalen. 

”I Sverige finns inga Ibrahimovic”

– Javissst. Allt hänger på hur jag känner mig. Jag behöver tillföra kvalitet, inte bara mitt namn. 

Svenskens kontrakt med den italienska storklubben går ut i sommar. Men ett besked från Zlatan om hans framtid dröjer. 

– Så länge jag känner mig bra kommer jag köra på. I juni går mitt kontrakt ut och vi pratar om det. Jag vill inte sätta klubben i en jobbig sits. Det var därför jag skrev på för sex månader när jag kom och förnyade efter det.

Zlatan Ibrahimovic berättar också om sitt engagemang för Hammarby och den svenske talangen Emil Roback som värvades från Bajen till AC Milan. 

- I Sverige finns inga Ibrahimovic. Och jag önskar att det fanns det. Fast, det finns en som inte känns svensk: Emil Roback (som nyligen lämnade Hammarby för Milan, red. anm). Fysik, snabbhet, teknik, rörelse. Milan tog hit honom. Jag tror han kommer att ta en fast plats i a-truppen.