Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Klart: Får segern i ”spökmatchen”

Matchen på Juventus stadium blev aldrig av då Napoli inte dök upp.Foto: ALESSANDRO DI MARCO / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Dejan Kulusevskis Juventus tilldöms segern med 3-0.Foto: LAPRESSE / LAPRESSE/SIPA USA SIPA USA
Napoli får dessutom en poängs avdrag.Foto: SALVATORE ESPOSITO/PACIFIC PRESS/SHUTTERS / SALVATORE ESPOSITO/PACIFIC PRESS/SHUTTERSTOCK SHUT

Coronaviruset stoppade Napoli från att möta Juventus. 

Nu tilldelas ”Juve” segern med 3-0. 

Dessutom drabbas Napoli av en poängs avdrag. 

Det var bisarra scener inför matchen mellan Juventus och Napoli. Efter att gästerna från Neapel drabbats av två fall av coronaviruset i truppen så avråddes laget från att resa till Turin för matchen. Enligt förbundets riktlinjer skulle matchen dock genomföras och Juventus förberedde sig inför matchen som vanligt. 

Då Napoli inte dök upp pekade allt på att ”Juve” skulle tilldömas segern 3-0 på walkover vilket nu också skett. Enligt Football Italia tilldöms nu Juventus segern och Napoli drabbas dessutom av en poängs avdrag i Serie A för att ha trotsat regelverket och inte dykt upp till matchen. 

Under tisdagen bekräftades Juventus portugisiske storstjärna Cristiano Ronaldo testat positivt för covid-19. Under onsdagen kom uppgifter från Italien om att ytterligare en Juventusseplare testat postivit, den här gången gällde det mittfältaren Weston McKennie.