Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Beskedet: Då kan Zlatan vara tillbaka

Zlatan Ibrahimovic.Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Zlatan IbrahimovicFoto: WWW.IMAGEPHOTOAGENCY.IT VIA WWW.IMAGO-IMAGES.DE / IMAGO IMAGES/GRIBAUDI/IMAGEPHOTO WWW.IMAGO-IMAGES.

Positiva besked från Milan efter Zlatan Ibrahimovics läkarundersökning.

Men när är han egentligen tillbaka på planen?

Lagom till två stormatcher i början av juli, enligt Corriere dello Sport.

Oron var stor efter de första rapporterna.

Zlatan Ibrahimovic hade återvänt till Milano efter flertalet veckor hemma i Sverige och skadat sig under träning med Milan. Var det hälsenan? Var det karriärshotande?

Senare kom Milan med lugnande besked. Det handlade om en vadskada och prognosen såg ljus ut. Under torsdagskvällen meddelade man på sin hemsida att anfallaren läkarundersökts.

”Hans rehabilitering går bra, utan komplikationer och en ny kontroll förväntas om cirka tio dagar”.

Serie A-säsongen återupptas den 20 juni och två dagar senare möter Milan Lecce på bortaplan. Där kommer Zlatan Ibrahimovic högst sannolikt inte vara i speldugligt skick.

Uppgifter: Zlatan tillbaka i spel i juli

Nu skriver huvudstadsbaserade Corriere dello Sport att Ibrahimovic kommer vara borta från spel juni ut för att sen komma tillbaka i början av juli, lagom till ligamatcherna mot Lazio (borta) och Juventus (hemma). Något som skulle innebära att 38-åringen missar de fyra första matcherna efter det långa coronauppehållet, däribland cupreturen mot Juventus.

En match som han ändå skulle missa på grund av avstängning.

Zlatan Ibrahimovic fick, efter att ha drabbats av vadskadan, ett specialtillstånd att resa hem till familjen i Sverige. Men enligt Corriere dello Sport kommer svensken nu att stanna i Milano för att rehabilitera och invänta nästa undersökning om drygt en vecka.