Foto: Claudio Villa
 Foto: Claudio Villa

"Balotelli förstod att det var kärleksfullt"

Publicerad

Han kallade Mario Balotelli för "familjens lille neger".

Nu försvarar Silvio Berlusconis bror sina uttalanden.

– Det blev en mediecirkus, säger han till Milan Channel, rapporterar Goal.com.

Inför Mario Balotellis Milandebut filmades Paolo Berlusconi, bror till ägaren Silvio, när han på ett partievenemang uttalade sig rasistiskt om anfallaren.

Berlusconi ska ha sagt: "Nu går vi och ser familjens lille neger". Nu har han uttalat sig till Milan Channel och försvarar då uttalandena.

– Han förstod att det jag sa var någonting kärleksfullt som blev till en mediecirkus, säger han till Milan Channel, rapporterar Goal.com.

"Är en intelligent kille"

Paolo Berlusconi säger att hans uttalanden inte får ses som något rasistiskt. Och att anfallaren förstod att han inte menade någonting illa.

– Jag har pratat med Balotelli. Men egentligen fanns inget behov av det, eftersom han är en intelligent kille, säger Berlusconi.

"Lägger det bakom oss"

Milan har valt att inte kommentera händelsen, som skedde inför söndagens match mot Udinese. Men i går publicerade klubbens hemsida en bild på den förre Manchester City-spelaren och Berlusconi tillsammans.

– Nu lägger vi den här händelsen bakom oss, som Mario sa till mig. Det är ingen idé att säga något mer, säger ägarbrodern.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag