Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Inspelning avslöjar ”Ibras” ord i bråket

Foto: LAPRESSE / LAPRESSE/SIPA USA SIPA USA
Foto: INSIDEFOTO / INSIDEFOTO/SIPA USA SIPA USA
Foto: MATTEO BAZZI / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Zlatan Ibrahimovic gjorde mål, blev utvisad och hamnade i bråk med Inters stjärna Romelu Lukaku.

”Okej, ropa efter din mamma. Gå och gör din voodoo-skit”, sa Ibrahimovic till Inters stjärna enligt italienska RAI Sport. 

Zlatan Ibrahimovic gav Milan ledningen i kvartsfinalen i Coppa di Italia. Men strax innan halvtidsvila hamnande svensken i bråk med Inters stjärna Romelu Lukaku. 

Allt började med att Romelu Lukaku blev fälld av Milans lagkapten Alessio Romagnoli – vilket ledde till stor dramatik. Belgaren blev upprörd och Zlatan kände sig tvungen att konfrontera anfallsstjärnan. Till slut var både domare och spelare tvungna att gå mellan stjärnorna. 

Svensken ropade något som gjorde Lukaku ännu mer upprörd och de båda spelarna började skrika på varandra.

Svensken utvisad

Nu avslöjar RAI Sport vad svensken sa till belgaren. 

”Din åsna”

”Okej, ropa efter din mamma. Gå och gör din voodoo-skit”, sa svensken till Interspelaren. 

”Vill du prata om din mamma. Du och din fru kan dra åt helvete”, svarade belgaren. 

Att Zlatan tog upp just voodoo för att reta Lukaku är inte någon slump. I januari 2018 påstod Evertons delägare Farhad Moshiri att Lukaku ”befunnit sig på en pilgrimsfärd i Afrika eller någonstans, utförde voodoo och fick ett meddelande om att gå till Chelsea”. Lukaku, som gick till Manchester United, uppskattade inte Moshiris ord och enligt The Guardian funderade belgaren på att dra sin förre ägare inför rätta. 

Själva dispyten mellan Lukaku och Zlatan slutade med att spelarna fick varsitt gult kort, men bråket fortsatte även efter halvlekens slut. I den andra halvleken fällde svensken Aleksandar Kolarov, vilket resulterade i Zlatans andra gula kort. 

Ibrahimovic blev därmed utvisad.

Eriksen matchhjälte

– Han var på toppen av världen i första halvlek men nu är Milan utan sin största stjärna, konstaterade kommentatorn i sändningen av matchen.

Det röda kortet skulle bli kostsamt. Lukaku kvitterade från straffpunkten och därefter avgjorde dansken Christian Eriksen matchen med ett snyggt frisparksmål. 

Enligt Milans tränare Stefano Pioli blev utvisningen matchavgörande. 

– Prestationen visar att vi är ett starkt lag som kan hålla ut på ett bra sätt men att få en spelare mindre gjorde det mycket svårare, säger Pioli till Rai Sport.

Inters tränare Antonio Conte om bråket: 

– Jag har varit spelare och jag vet att det kan hetta till och att situationer kan uppstå. Ibrahimovic är en vinnare, en krigare, och jag tycker även att Romelu växer i den aspekten.

https://twitter.com/RaiSport/status/1354202876562837504