Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Avslöjar nu Zlatans jobb efter karriären

Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Foto: FOTOTRICARICO/IPA/SHUTTERSTOCK / FOTOTRICARICO/IPA/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

Tanken på framtiden skrämmer.

Och Zlatan Ibrahimovic, snart 40, sa nyligen att han ”bara vill försvinna” efter att spelarkarriären är över.

Mino Raiola verkar ha helt andra planer.  

– Då startar han ett nytt kapitel som klubbdirektör, säger agenten enligt Fabrizio Romano.

När Zlatan Ibrahimovic bestämde sig för att strunta i de där lösa skosnörena och ta den där löpningen in i Lazios straffområde kom också säsongens första mål.

Något som innebär att han nu har gjort mål i 24 raka ligasäsonger. Den snart 40 år gamle anfallsstjärnan åkte dock på ett bakslag i hälsenan i samband med inhoppet och missade därmed Champions League-premiären i och mot Liverpool.

Den allt mer skadedrabbade Ibrahimovic, som innan comebacken inte hade spelat en match på över fyra månader, förlängde sitt kontrakt med Milan över den här säsongen.

I juni går avtalet ut.

Vad som händer då? Ja, det återstår att se.

Zlatans rädsla: ”Det skrämmer mig”

I en stor intervju med France Football fick Zlatan nyligen frågan om vad som händer efter spelarkarriären.

Där sa han att han misstänker att det kommer kännas konstigt att inte längre vara fotbollsspelaren Ibrahimovic.

– Jag tror det. Så är det nog för alla spelare, det är väldigt tufft att gå i pension. Under hela din karriär så har du ett schema. Varje dag kliver du upp, du äter frukost, du tränar, sen lagar någon lunch till dig. Efter det åker du hem, vilar och tillbringar tid med familjen eller något annat. Sen är det precis samma sak dagen efter, sa han till tidningen enligt Get French Football. 

– Våra huvuden är programmerade och så har det varit för mig de senaste 20-25 åren. Första dagen efter att du har slutat spela kommer du vakna upp och säga: ”Vad fan ska jag göra nu?”.

Tanken på att inte längre ha den tryggheten, den är skrämmande.

– Då kommer man inte längre vara programmerad och man startar ett nytt kapitel i sitt liv. Och det.. det skrämmer mig. Vad jag ska göra när jag slutat? Jag är inte där än, så jag vill inte tänka på det. När den dagen kommer så kommer jag att hantera det.

Han avslutade:

– Efter karriären vill jag bara försvinna... jag har levt i den här världen under så lång tid och jag vet vad jag har genomgått fysiskt och psykiskt. Jag vill bara försvinna och njuta av livet.

Raiola avslöjar Zlatans jobb efter karriären

Svenskens agent, Mino Raiola, verkar veta desto mer om 39-åringens framtid. Zlatan är som bekant redan inne i affärssvängen, men enligt Raiola kommer hans adept att stanna inom fotbollen, även efter den dag han lägger skorna på hyllan.

Han utesluter heller inte att spelarkarriären kan komma att fortsätta ytterligare en säsong.

– Vi får se vad Zlatan själv vill göra i juni. Han tar alltid ett år i taget, det finns ingen stress i det beslutet, säger Mino Raiola enligt Fabrizio Romano.

Han fortsätter:

– Men det är klart, den dagen han inte längre känner att han är en nyckelspelare i laget, då kommer han att sluta spela och starta ett nytt kapitel som klubbdirektör. 


https://twitter.com/FabrizioRomano/status/1439070791577001984