Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Är väldigt konstigt – då måste han lämna”

Foto: GIUSEPPE MAFFIA/NURPHOTO/SHUTTERSTOCK / GIUSEPPE MAFFIA/NURPHOTO/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Foto: PATRIK C ÖSTERBERG / IBL

Dejan Kulusevski, 21, har svårt att ta en startplats under Massimiliano Allegri.

Något som förvånar Sven-Göran Eriksson.

– Det är väldigt konstigt att han inte startar varje match, säger han till The Italian Football Podcast. 

Fyra matcher in i säsongen kan vi konstatera att Dejan Kulusevski fått speltid i samtliga.

Men det svenska jättelöftet har endast fått starta i en av dem, i övrigt har han fått nöja sig med inhopp av varierande längd. Efter Champions League-mötet med Malmö FF skrev La Gazzetta dello Sport att 21-åringen troligtvis kommer få finna sig i att agera ersättare, snarare än startspelare, den här säsongen.

I The Italian Football Podcast, säger Sven-Göran Eriksson att Massimiliano Allegris beslut att bänka svensken förvånar honom. 

– Kulusevski är en fantastisk talang som kan avgöra matcher på egen hand. Det är väldigt konstigt att han inte startar varje match, säger Eriksson i podcasten.

Eriksson: ”Då måste Dejan lämna”

Dejan Kulusevski fick stort förtroende under sin debutsäsong i Juventus, men efter att Andrea Pirlo sparkats och Massimiliano Allegri ersatt har det varit tuffare.

Det faktum att Allegri verkar föredra en 4-4-2-uppställning gynnar inte svensken.

Och Sven-Göran Eriksson verkar bekymrad.

– Jag tror inte att han kommer lämna Juventus nu, men om han kommer vara kvar på bänken resten av säsongen, då måste han lämna. Dejan behöver, med tanke på sin ålder, regelbunden speltid, även i landslaget. Annars kommer han aldrig att bli spelaren som vi hoppas att han blir, säger han.

Och fortsätter:

– Någon berättade för mig i går att Allegri tycker att Kulusevski inte läser spelet tillräckligt bra. Jag vet inte, men det verkar som att Allegri inte litar på Kulusevski till hundra procent.

Den forne Lazio-, Roma-, Fiorentina- och Sampdoriatränaren passar dessutom på att hylla Zlatan Ibrahimovic i intervjun.

– Jag kan inte minnas att en fotbollsspelare varit kapabel att spela på det sättet vid 40 års ålder. Den enda jag kan komma på är Dino Zoff, men han var ju målvakt och Zlatan är anfallare.