Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

”Är glad över att han inte kastade ut mig”

Cristiano Ronaldo. Foto: INSIDEFOTO / EPA / SCANPIX / INSIDEFOTO/SIPA USA/IBL SIPA USA
Pavel Nedved. Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN

Cristiano Ronaldos flytt till Juventus var en skräll av Guds nåde.

Nu har hjärnan bakom affären, Fabio Paratici, berättat om spelet bakom kulisserna som fick till övergången. 

Det blev sommarens absolut största övergång. Efter nio år i Real Madrid valde Cristiano Ronaldo att flytta till Juventus. Det var långtifrån gratis för Turin-klubben. Ronaldo kostade ungefär en miljard i ren övergångssumma, och hans fyraårskontrakt är värt cirka 300 miljoner kronor i lönekostnader. 

Men köpet har fallit väl ut. Ronaldo har gjort sammanlagt 20 mål för sin nya klubb, som leder Serie A överlägset. 

Sanningen om Ronaldo-köpet

Nu har Juventus sportchef Fabio Paratici ställt upp på en lång intervju med italienska tidningen La Gazzetta dello Sport. I den berättar han om hur han först blev approcherad av Ronaldos agent Jorge Mendes och fick höra det osannolika: att Ronaldo ville komma till hans klubb.

– Allt började när vi mötte Real i Champions League. Jag träffade Mendes och han sa till mig: ”Du kanske inte tror mig nu, men om Cristiano lämnar Real vill han till Juventus, och det är mindre komplicerat än du kan tro”. Så då började jag göra efterforskningar, säger Paratici till tidningen. 

 

Vill du ha mer sport i ditt flöde? Följ SportExpressen på Instagram! 

 

”Finns ingen plan B”

Paraticis nästa steg var att vända sig till klubbordföranden Andrea Agnelli och styrelsemedlemmen och Juve-ikonen Pavel Nedved. 

– Jag berättade för dem att Mendes sagt till mig att om vi vill ha Cristiano och kan leva upp till hans krav, då kommer han att komma till Juventus. Han vill inte ha några andra än Juventus. Det finns ingen plan B. Han vill bara ha Juve, säger Paratici. 

– Det blev tyst. Du måste förstå att Andrea inte bara är en ordförande. Han kan fotbollen och affären kring den väldigt bra. Och han vill alltid göra Juventus större. Så han sa: ”Ge mig lite tid att tänka på det här”. Vid den här tidpunkten var jag bara glad att han inte kastade mig ut genom fönstret. Senare samma dag, på eftermiddagen, sa han åt mig att kolla upp alla siffror som vi hade pratat om, för om de stämde, så skulle vi ro hem affären. 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!