Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Alexander Isak jagas av Real Madrid – igen

Alexander Isak under EM-kvalmatchen mot Rumänien i mars. Foto: THERESE BACK / THERESE BACK/STELLA PICTURES STELLA PICTURES
Alexander Isak har öst in mål il Eredevisie sedan flytten till Holland. Foto: PROSHOTS / PROSHOTS BILDBYRÅN

Barcelona, Chelsea och Ajax.

Det är inga dåliga klubbar som Alexander Isak, 19, kopplas ihop med efter succén i Holland.

Den senaste i raden: Real Madrid, som ju snuvades på supertalangen 2017, skriver The Sun. 

Med tolv mål på lika många ligamatcher är Alexander Isak historisk i Eredivisie.

Aldrig förr har en utländsk spelare mäktat med ett liknande facit, inte ens storheter som Romario, Ronaldo, Zlatan Ibrahimovic och Luis Suarez.

– Jag är så klart väldigt glad över alla mål. Men de borde ha varit 13 stycken. Straffen var inte så bra och målvakten gjorde det bra, sa 19-åringen efter söndagens 2-0-seger mot Zwolle.

I och med succén i Willem II har flyttryktena kring den svenske supertalangen satt fart igen. Anfallaren tillhör fortfarande Borussia Dortmund och den stora frågan är var han kommer spela nästa säsong.

– Jag antar att jag börjar bli populär här. Vi får se vad som händer, det är svårt att säga om jag kommer stanna. Jag är här för att spela fotboll, sen får vi se vad som händer, sa Isak i går.

Alexander Isak kan ersätta Edin Dzeko

Förutom den tyska storklubben har europeiska jättar som Barcelona, Chelsea och Ajax pekats ut som intressenter och enligt den italienska sillysajten Calciomercato kan även Roma komma att ge sig in i leken. 

Huvudstadsklubben har sladdat under säsongen och lagets store målskytt, bosniern Edin Dzeko, har inte alls levererat i samma utsträckning som föregående säsonger i den gulröda tröjan.

Edin Dzeko, Roma. Foto: SILVIA LORé / SILVIA LORé/SIPA USA/IBL SIPA USA

Calciomercato skriver att Roma därför skulle kunna köpa loss svensken från Dortmund i sommar och ersätta Dzeko på topp. Sajten skriver att 19-åringen har ”exploderat i Holland” och att Roma borde öppna upp plånboken i sommar.

Samtidigt skriver de att även Juventus borde ha fått upp ögonen för den unge svensken, som väntas kosta åtminstone 300 miljoner kronor.

”Men det kan det verkligen vara värt”, skriver Calciomercato.

Uppgifter: Isak jagas av Real Madrid

Enligt den brittiska tabloiden The Sun är även den spanska jätteklubben Real Madrid intresserad av Isak.

Och det vore inte första gången.

I januari 2017 uppgav den spanska tidningen Marca att den då 17 år gamle svensken var klar för Real Madrid och att ett femårskontrakt var påskrivet. Men Isak nobbade Zinedine Zidanes erbjudande och skrev i stället på för Borussia Dortmund.

Enligt The Sun ska 19-åringen återigen finnas på Real Madrids radar.