Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”60 procents chans att Zlatan spelar i Bajen”

Hammarbys supportrar drömmer om Zlatan. Det gör även sportchefen Jesper Jansson. Så här sa han till Expressen.
Zlatan Ibrahimovic i träning med Hammarby.Foto: Henrik Montgomery/TT / TT NYHETSBYRÅN
Zlatan direkt efter att han anlänt till Milano.Foto: MATTEO BAZZI / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

”Chansen finns att Zlatan spelar i Bajen”

Så sa Hammarbys sportchef Jesper Jansson för en vecka sedan. 

Enligt Gazzetta dello Sport är chansen dessutom stor. 

Tror du att Zlatan kommer spela i Hammarby?

Spekulationerna gällande Zlatan Ibrahimovic, 38, framtid fortsätter. Han återvände till Milan i vintras på ett kontrakt säsongen ut med option för ytterligare ett år, ett optionsår många trodde att han skulle ta efter sina fina insatser under januari och februari. 

Men det har hunnit hända saker bakom kulisserna i Milan som gör hans framtid mer osäker. Zvonimir Boban, som benämns som central i arbetet med att locka tillbaka Zlatan till klubben, har fått lämna och dessutom sägs det att tränaren Stefano Pioli ska ersättas med Ralf Rangnick. 

Zlatan ska motsätta sig såväl Bobans som Piolis avsked. 

”60% chans att Zlatan spelar i Hammarby”

Så vad händer härnäst? 

Medan Italien varit nedstängt har Zlatan tränat med Hammarby och kort innan han lämnade Sverige för att återvända till att träna med Milan sa Hammarbys sportchef Jesper Jansson i en intervju med SportExpressen att ”Chansen finns att Zlatan spelar i Bajen” den här säsongen. 

Enligt den stora italienska tidningen Gazzetta dello Sport så är chansen dessutom rejäl. De har gått igenom vad som väntar honom nästa säsong och bedömer spel i Hammarby som det överlägset mest troliga. 

Gazzettan skriver att det är 60 procents chans att Zlatan representerar Hammarby när han kontrakt med Milan går ut. 

”Han skulle kunna ta tidigare oexploaterade vägar, en väg skulle kunna ta honom till Hammarby i hemlandet. Ett beslut baserat på det liv Zlatan vill leva samtidigt som han äger aktier i klubben”, skriver de. 

Om inte Hammarby - vad gör Zlatan då?

De övriga 40 procenten? De är uppdelade i två kategorier. Gazzettan menar att det finns en 20 procentig chans att Zlatan förlänger med Milan och 20 procents chans att han går någon helt annanstans. 

Detta annanstans kan vara Bologna, som tränas av Sinisa Mihajlovic. I en intervju med den serbiska tv-showen ”En kväll med Ivan Ivanovic” som återges av Fotbollskanalen säger Mihajlovic att Zlatan har två alternativ. 

Bologna eller Sverige. 

Annars kanske Bundesliga? För Zlatan flörtade med ligan som startade upp under lördagen. Zlatan hyllade dem på Instagram där han skrev: ”Tack Bundesliga, ni genomför det ni sagt”.  

En kort stund senare skrev Bundesligas officiella konto ett svar till Zlatan där de välkomnade honom till Tyskland och fick svaret: ”Vi ses snart”

Zlatans flört med Bundesliga på Instagram.Foto: Instagram