Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Sergio Agüeros attack mot Zlatan Ibrahimovic

Zlatan har tagit sin tolfte ligatitel i karriären – Milans första på elva år
Zlatan Ibrahimovic.
Foto: SHUTTERSTOCK EDITORIAL/REMOTE PHOTO PRESS/IBL
Sergio Aguero och Lionel Messi.
Foto: MIKE EGERTON / STELLA PICTURES / PA

Zlatan Ibrahimovic riktade kritik mot Argentinas VM-lag.

Tidigare storstjärnan Sergio Agüero ger nu svar på tal.

Ett långt och ilsket svar.

– Vi är världsmästare, Zlatan, och du vill ta livet av dig, säger Agüero enligt Daily Mail.

I samband med premiären av nya Asterix och Obelix-filmen, där Zlatan Ibrahimovic gör sin skådespelardebut på vita duken, intervjuades svensken av France Inter tidigare i veckan

Det som skapade mest rubriker efteråt var det 41-åringen sa om Argentinas lag som vann VM-guld i december. 

– Jag är orolig för de andra spelarna i Argentina. De kommer aldrig att vinna något mer. Messi har redan vunnit allt, och han kommer att bli ihågkommen. Men att vissa betedde sig illa, det kan man inte respektera. För mig är det ett tecken på att du aldrig kommer att vinna något mer, sa Zlatan. 

Den tidigare storstjärnan Sergio Agüero reagerar kraftigt på Zlatans utspel. 

I en lång monolog på sin egen Twitch-kanal börjar han med att fråga högt: ”Ska jag säga vad jag tycker eller inte?”.

Svaret till Zlatan: ”Det är ironiskt”

Han säger sedan allt han tycker och lite till.

– Både du och jag spelade på hög nivå. Men låt oss komma ihåg att du också betedde dig illa när du spelade. Eller hur? Med andra ord borde vi inte kasta sten om vi kommer att få det tillbaka på oss senare, säger argentinaren enligt Daily Mail som har översatt stora delar av inspelningen.

– Talesättet i Argentina är: Spotta inte uppåt om du kommer att ramla. Eller låt oss komma ihåg i rätten att du har dåliga beteenden bakom dig. Det är ironiskt. 

– Att säga att de betedde sig dåligt, jag tror att du är sämst lämpad att säga det. För mig ser det ut som att du har fel här. I slutändan är det bara åsikter, eller hur?

– Och Messi vann. Kanske gör det dig arg, att Messi har vunnit VM och det är därför det smärtar dig att behöva erkänna att Messi är den bästa spelaren i världen, och det smärtar dig att han vann VM-guld med Argentina.

”Du kastade mig – nu kastar jag dig”

Agüero var själv med och firade med de argentinska spelarna direkt efter VM-finalen trots att han själv inte spelade. Därför säger han att han själv också tar åt sig av Zlatans kritik.

– Har jag tillintetgjort Zlatan? Han tillintetgjorde mina kamrater. Och jag var där. Du kan prata med mig också för jag var där.

– Jag känner att du kastade mig, nu kastar jag dig. Vi är världsmästare, Zlatan, och du vill ta livet av dig. Och Messi är bäst i världen, tyvärr.

– Argentina är mästare. Vi lyfte pokalen. Och du såg på. Spelarna som betedde sig illa lyfte pokalen. Jag är ledsen för det.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.