Ken Sema. Foto: NIKLAS LARSSON / BILDBYRÅNKen Sema. Foto: NIKLAS LARSSON / BILDBYRÅN
Ken Sema. Foto: NIKLAS LARSSON / BILDBYRÅN
Janne Andersson. Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅNJanne Andersson. Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
Janne Andersson. Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN

Sema om nobben: ”Klart jag var sur”

Publicerad

I Norrköping ville Janne Andersson inte förlänga hans kontrakt. I dag tränar han Ken Sema i landslaget i stället.

– Jag har inget agg mot honom. Men det är klart att jag var sur när jag inte fick förlängt, säger Sema i Olof Lundhs Podcast.  

24-åringen från Norrköping, känd för sina mittfältsprestationer i Östersund och på senare tid även som en del av Janne Anderssons landslagstrupp, Ken Sema.

Men Sema och Andersson har inte alltid varit ett givet samarbete. 

Det var 2014. Sema var en spelare i IFK Norrköping som inte fick spela. I stället tog Andersson beslutet att låna ut honom till division 1-laget Sylvia. 

Lånet som skulle sträcka sig över sommaren varade ett år. Först när Sema själv lyfte luren till IFK fick han sitt besked av assisterande tränare Stefan Hellberg. Ingen förlängning.

 

LÄS MER: Ken Semas svar efter hyllningarna: ”Jag hade show” 

 

Nära att lägga skorna på hyllan

Utan lag och utan agent ringde hans pappa runt till klubbar i  allsvenskan och superettan, utan framgång. 

– Det var aldrig så att jag skulle ge upp och skita i det och börja jobba. Men man är realist också. Jag gick till Arbetsförmedlingen och skrev in mig utifall att. Sedan kom samtalet från Ljungskile, och det var min räddning, säger han till Fotbollskanalen.

Och treårskontrakter skulle leda till ännu ett, hos de allsvenska nykomlingarna Östersund. 

”Det är klart att jag var sur”

I dag ses Andersson och Sema i landslaget i stället, än en gång som tränare och spelare. Men trots den motiga tiden i Norrköping är relationen bra. 

– Jag har inget agg mot honom och har aldrig haft det. Det är klart att jag var sur när jag inte fick förlängt, men jag kan nästan tycka att det är ett problem om man inte är sur då. 

Under VM-kvalmatcherna mot Italien var Sema med i spelartruppen och bevittnade skrällen från spelarbänken. Nu hoppas han få bidra med spel. 

På torsdag offentliggör Andersson spelartruppen för de kommande landskamperna mot Chile och Rumänien i mars. Om Sema är aktuell, det vet han inte själv.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag