Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Sema om nobben: ”Klart jag var sur”

Ken Sema. Foto: NIKLAS LARSSON / BILDBYRÅN
Janne Andersson. Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN

I Norrköping ville Janne Andersson inte förlänga hans kontrakt. I dag tränar han Ken Sema i landslaget i stället.

– Jag har inget agg mot honom. Men det är klart att jag var sur när jag inte fick förlängt, säger Sema i Olof Lundhs Podcast.  

24-åringen från Norrköping, känd för sina mittfältsprestationer i Östersund och på senare tid även som en del av Janne Anderssons landslagstrupp, Ken Sema.

Men Sema och Andersson har inte alltid varit ett givet samarbete. 

Det var 2014. Sema var en spelare i IFK Norrköping som inte fick spela. I stället tog Andersson beslutet att låna ut honom till division 1-laget Sylvia. 

Lånet som skulle sträcka sig över sommaren varade ett år. Först när Sema själv lyfte luren till IFK fick han sitt besked av assisterande tränare Stefan Hellberg. Ingen förlängning.

 

LÄS MER: Ken Semas svar efter hyllningarna: ”Jag hade show” 

 

Nära att lägga skorna på hyllan

Utan lag och utan agent ringde hans pappa runt till klubbar i  allsvenskan och superettan, utan framgång. 

– Det var aldrig så att jag skulle ge upp och skita i det och börja jobba. Men man är realist också. Jag gick till Arbetsförmedlingen och skrev in mig utifall att. Sedan kom samtalet från Ljungskile, och det var min räddning, säger han till Fotbollskanalen.

Och treårskontrakter skulle leda till ännu ett, hos de allsvenska nykomlingarna Östersund. 

”Det är klart att jag var sur”

I dag ses Andersson och Sema i landslaget i stället, än en gång som tränare och spelare. Men trots den motiga tiden i Norrköping är relationen bra. 

– Jag har inget agg mot honom och har aldrig haft det. Det är klart att jag var sur när jag inte fick förlängt, men jag kan nästan tycka att det är ett problem om man inte är sur då. 

Under VM-kvalmatcherna mot Italien var Sema med i spelartruppen och bevittnade skrällen från spelarbänken. Nu hoppas han få bidra med spel. 

På torsdag offentliggör Andersson spelartruppen för de kommande landskamperna mot Chile och Rumänien i mars. Om Sema är aktuell, det vet han inte själv.