Selmanis dominans – bjöd på hattrickshow

Astrit Selmani gjorde tre mål.
Foto: JESPER ZERMAN / BILDBYRÅN
Astrit Selmani.
Foto: JESPER ZERMAN / BILDBYRÅN

Hammarby inledde sitt intåg i ECL-kvalet på bästa sätt. 

Astrit Selmani gjorde hattrick när NK Maribor besegrades på Tele 2 arena med 3-1.

– Jag har bara jobbat på. Vecka in och vecka ut, säger matchhjälten. 

Under torsdagskvällen klev Hammarby in i den andra kvalomgången av Uefa Europa Conference League och på Tele 2 arena var det NK Maribor som stod för motståndet. Det slovenska laget tog sig vidare från den första kvalrundan efter att ha vunnit mot armeniska Urartu efter dubbelmöte. 

I inledningen av kvällens match var det direkt hemmalaget som tog hand om taktpinnen. Hammarby tryckte på men Maribor lyckades ändå hålla igen bakåt och vid halvtid var det fortfarande en mållös tillställning. 

Det var först i den 55:e matchminuten som Astrit Selmani lyckades spräcka målnollan efter en lyckad soloprestation som avslutades med en snygg placering av bollen i målvaktens bortre hörn. 

Swedberg ordnade straff 

Det slovenska laget lät dock glädjen vara i drygt fem minuter innan Nini Zugelj nickade in kvitteringsmålet. Men Hammarby var ändå resolut i att vinna matchen med ett starkt publikstöd på läktaren. Och i den 64:e matchminuten återtog hemmalaget ledningen.

Gustav Ludwigson hittade en Astrit Selmani på framåtmarsch som kunde låta bollen rulla in i öppet mål. Det var dock inte slut på målkalaset här. 

I slutminuterna lyckades nämligen Hammarbys 17-åriga supertalang Williot Swedberg ordna en straff och den tog kvällens matchhjälte – Astrit Selmani – hand om på bästa sätt. 

Matchen slutade 3-1. Nu väntar returmötet den 29:e juli i Slovenien. 

NK Maribors tränare Simon Rozman var besviken efter kvällens match. 

– Vi är absolut inte nöjda med vår prestation. Grattis till hemmalaget, de var aggressivare, de var bättre. Nu är det över, vi förlorade. Vi har den andra matchen på hemmaplan och jag är hundra procent säker på att vi kommer att vara bättre och vinna matchen, säger han på presskonferensen. 

Milos: ”Vi mognar” 

Nöjd var däremot Milos Milojevic.

– Jag är glad över spelarnas insats, de gjorde ett enormt jobb och de förstår att laget är nummer ett. Även om vi saknar vissa spelare så vet det att laget är först, säger Milos Milojevic och fortsätter: 

– Första kvarten pressade vi Maribor men vi behövde mer mod i den sista tredjedelen. 

Den nya Hammarbytränaren kände även att laget gjort framsteg på slutet.

– Vi mognar. Vi spelar mer moget och inte som barn som vi gjorde i mina första matcher, då var det Hawaii-fotboll. 

Selmani: ”Kräver mycket” 

Astrit Selmani kommenterade sin strålande målproduktion på presskonferensen. 

– Jag har bara jobbat på. Vecka in och vecka ut. Och jag tvivlar aldrig på mig själv, och Milos har varit tydlig med att fortsätta kriga och att det tillslut kommer och nu kommer det.

Och 24-åringen verkar trivas med nytillträdde tränaren Milos Milojevic. 

– Jag har gjort fyra mål på två matcher nu så det är ganska bra resultat. Det är tydligt, han kräver mycket från allihopa klara linjer hur alla ska röra sig.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.