Seger: ”Det värsta jag varit med om”

Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Foto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN
Foto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN

BRATISLAVA. Besvikelsen var enorm hos Caroline Seger efter förlusten i OS-finalen.

Nu berättar den svenska lagkaptenen för första gången om tiden efter OS. 

– Jag har varit med om att både vinna och förlora men detta var det absolut värsta tänkbara som jag har fått vara med om, säger Seger.

Det har gått drygt fem veckor sedan Sveriges damlandslag i fotboll spelade OS-final mot Kanada. 

Efter att ha tagit sig hela vägen till final blev det en dyster sorti för det svenska landslaget. Finalen gick till förlängning men avgjordes sedan på straffar där Sverige efter flera missar föll tungt. 

Lagkaptenen Caroline Seger satt förkrossade på innerplan efter finalförlusten och var fåordig när hon mötte media. 

Seger har efter det bara kommenterat sin besvikelse kring OS-finalen kort i ett inlägg på Instagram. 

Men nu under VM-kvalsamlingen i Bratislava berättar Caroline Seger mer om känslorna efter OS. 

– Hur kände jag? Efter allt som har varit och hur det blev är det klart att det tog tid innan man landade i allting och det är så för oss allihopa. Man har fått sörja på det sättet som man kunnat och velat och det har tagit den tid det har behövt. Det är en känsla som man kommer att bära med sig resten av sitt liv. Det har blivit bättre och jag får leva med det helt enkelt.

Hon fortsätter:

– Jag har varit med om att både vinna och förlora men detta var det absolut värsta tänkbara som jag har fått vara med om. Det dyker ibland upp bilder från tillfället, det kan komma när som helst. En vanlig dag, när jag precis har vaknat eller när jag har träning. Det är en väldigt tuff tid och ett tufft tillfälle. Det har blivit bättre. Det är en sorg och något som man tvingas gå igenom och bearbeta på sitt sätt. Som tur är har jag haft familj och vänner och även hjälp från landslagets sida.◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.