Schweiz lyckades inte knipa andraplatsen

Publicerad
Uppdaterad
Schweiz knockade Europamästarna i premiären.
Men mot Honduras hade man inget vapen.
Och Schweiz missade åttondelsfinalen på eget grepp efter oförmågan att göra mål.
- Det är en stor besvikelse, säger förbundskaptenen Ottmar Hitzfeld.
Trots att Spanien vann över Chile hade Schweiz chansen att knipa andraplatsen före spanjorerna, om man bara hade lyckats göra två mål.
Men mot Honduras lyckades skrällaget inte med något, stundtals såg det ut som om de inte ens ville lyckas.
Eren Derdiyok hade chansen i första halvlek men träffade fel med huvudet, kaptenen Gokhan Inler likaså men sköt utanför med vänstern.

Missade chanser

Honduras hade i stället chansen att ta ledningen i den 53:e minuten men anfallaren David Suazo nickade utanför.
Schweiz fortsatte att få chanser i andra halvlek, men oförmågan att göra mål fortsatte.
Schweiz inledde VM med 1-0 över Spanien, fortsatte med 0-1 mot Chile och så nu 0-0 mot Honduras.
– Det är en stor besvikelse. I slutändan hade vi bara segern mot Spanien, men vi måste ändå lämna med huvudet högt trots att vi inte lyckades hela vägen, säger förbundskaptenen Ottmar Hitzfeld.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag