Foto: GEORGIOS KEFALAS / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅNFoto: GEORGIOS KEFALAS / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
 Foto: GEORGIOS KEFALAS / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: JEAN-CHRISTOPHE BOTT / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅNFoto: JEAN-CHRISTOPHE BOTT / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
 Foto: JEAN-CHRISTOPHE BOTT / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Schweiz klara för VM efter en rysare

Publicerad

Nio av tio vinster i kvalet var inte tillräckligt för att Schweiz skulle knipa direktavancemang till VM.

Men efter 0–0 i hemmamatchen i Basel kan schweizarna kvittera ut biljetten till sommarens fotbollsfest, efter totalt 1–0 mot Nordirland.

Nordirland var ilskna efter det första mötet i Belfast.

Detta sedan Ricardo Rodriguez petat in matchens enda mål efter en kontroversiell straff.

– Det här är hjärtskärande, sade ex-landslagsmannen och numera experten Keith Gillespie i BBC Radio.

Inför returen borta mot Schweiz i Basel behövde Nordirland således göra minst ett mål för att ha chans att säkra åtminstone förlängning. 

Riktigt farligt blev det på stopptid då nordirländarna fick en nick mot mål efter en hörna som Ricardo Rodriguez lyckades rensa undan på mållinjen.

Men schweizarna stod pall och kunde inkassera VM-biljetten framför jublande supportrar på St. Jakob Park i Basel.

Därmed blir Schweiz det tionde europeiska laget att kvalificera sig för VM.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag