Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Sätter press – för att stanna i Real Madrid

Foto: STEFAN JERREVÅNG/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: DAVID PEREZ CEJUELA / CORDON PRESS BILDBYRÅN

Med ett utgående kontrakt sätter Kosovare Asllani press på Real Madrid. 

Laget måste bli ännu bättre för att hon ska stanna. 

– Jag vill vinna, säger hon i en intervju med Fotbollskanalen. 

Kosovare Asllani är en av Sveriges största fotbollsstjärnor. Inför förra säsongen värvades hon som den första värvningen till det nystartade damlaget Real Madrid. Nu går hennes kontrakt snart ut, och det är inte säkert vilket lag hon kommer att spela för nästa säsong. Segervittringen får visa vägen. 

– Jag vill vinna. Oavsett vilken klubb jag spelar för så vill jag vinna, säger hon i en intervju med Fotbollskanalen.  

Asllani öppnar upp för fler säsonger i den spanska klubben Real Madrid, men vill inte kommentera vilka andra klubbar som är aktuella. Hennes jobb är på plan och kontraktsförhandlingar lämnar hon helt till sin agent, säger hon. 

– Mitt jobb är att prestera på planen. Det är det enda jag fokuserar på när jag spelar. Jag toppar ju vår interna skytteliga och är även i toppen av ligans skytteliga. Det enda jag fokuserar på är att prestera, säger Asllani. 

Jagar Champions League-plats

Huruvida Asllani blir kvar i den spanska storklubben handlar mycket om hur laget presterar i slutet av säsongen. 

– Det är otroligt viktigt att vi tar en plats i Champions League. Det är mitt enda fokus just nu. Vinna, vinna, vinna... Det är en galen inre drivkraft. Mittenlag, trea, fyra eller till och med tvåa... det finns inte. Jag vill vinna, säger hon till Fotbollskanalen. 

En sak är den svenska fotbollsstjärnan dock helt säker på: det blir inte ett svenskt lag igen, någonsin. 

– Nej, jag har varit i Sverige. Jag är klar i Sverige, säger hon. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.