Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Sanningen bakom spruckna drömflytten

Foto: AUDE ALCOVER / ICON SPORT BILDBYRÅN
Foto: ANTHONY BIBARD / ANTHONY BIBARD / FEP / PANORAMIC PANORAMIC

Saman Ghoddos var redo att skriva på för Championshiplaget Brentford under deadline day. 

Men affären sprack och anfallaren är kvar i Amiens. 

Enligt uppgifter till SportExpressen var orsaken att klubben först lovade spelaren ett antal personliga villkor som de sedan inte kunde leva upp till.

– Det var inte värt för honom att flytta dit, säger spelarens agent Nenad Lukic.

Under det engelska transferfönstrets sista dag var Saman Ghoddos på plats för att skriva på ett kontrakt med Brentford. Men affären sprack och anfallaren åkte tillbaka till Frankrike och Amiens där han i helgen spelade en kvart i premiäromgången. 

Aftonbladet skrev nyligen att anledningen till att övergången till Brentford inte blev av hade att göra med den Fifa-utredning som pågår efter att spanska Huesca anmält Östersund. 

Men enligt uppgifter till SportExpressen ska Brentford ha haft kännedom om den utredningen hela tiden, och således har den ingenting med den spruckna affären att göra.

Även spelarens agent tillbakavisar uppgifter om att det ska ha med det att göra.

– Det jag kan säga är att jag läste det där och det är helt fel, de har inte ett enda rätt. Det enda jag kan säga är att kontraktet inte sprack på grund av Fifa-utredningen, det kan jag säga, säger Nenad Lukic.

Olika villkor på förslag och kontrakt

I stället ska den uteblivna övergången ha att göra med att Brentford initialt gav Saman Ghoddos ett kontraktsförslag med personliga villkor och en lön som han var nöjd med. Därför åkte spelaren med sina agenter för att skriva på, men väl på plats fick han ett helt annat kontrakt framför sig. 

I det nya kontraktet ska delar av den först föreslagna lönen ha varit nedbruten i olika former av prestationsbaserade bonusar, någonting som skulle kunna innebära att spelaren skulle gå miste om en stor del av lönen som han till en början blivit lovad.

– Jag kommer inte att kommentera våra förhandlingar och vad som är fel och rätt. Men vi tyckte helt enkelt inte att det var värt för honom att flytta från Amiens i slutänden, säger Ghoddos agent Nenad Lukic. 

Flera internationella transferfönster är fortfarande öppna, men i nuläget vill inte agenten kommentera huruvida det finns andra klubbar som är intresserade av hans klient. 

– Han spelade match i helgen så just nu är det Amiens som gäller. Är det någonting annat som blir aktuellt så kan vi prata då.