STORMADE PLANEN. Paris-supportrar tog sig in på planen efter att deras lag vunnit matchen. Samtidigt utbröt ett slagsmål bakom ena målet. Polisen har inte pekat ut någon av personerna på bilden som deltagare i slagsmålet. Foto: Emil Nachtweij
STORMADE PLANEN. Paris-supportrar tog sig in på planen efter att deras lag vunnit matchen. Samtidigt utbröt ett slagsmål bakom ena målet. Polisen har inte pekat ut någon av personerna på bilden som deltagare i slagsmålet.  Foto: Emil Nachtweij

Säkerheten kan skärpas i Gothia cup

Publicerad
Uppdaterad
GÖTEBORG/STOCKHOLM. Skandalerna skakar Gothia Cup. Tävlingsledningen mörkade i natt de senaste bråken - men erkänner att man planerar att agera för att skärpa säkerheten:
- Kanske kan det behövas biljetter, säger tävlingsledaren Lena Rönnefors till GP.
Nya slagsmål bröt ut i Gothia Cup under fredagen.
SPORT-Expressen har varit i kontakt med flera ansvariga för turneringen - men ingen har velat kommentera de nya skandalerna.
Trots att både ögonvittnen och polisen har rapporterat vad som har hänt.

Inte hört något

- Vi har varit i väg hela kvällen med alla agenter, så jag har tyvärr inte hört något om detta, säger Dennis Andersson, generalsekreterare för Gothia Cup.
- Det har jag inte fått någon kännedom om, säger turneringsledaren Lena Rönnefors.
Men Gothia Cups ledning har haft möten efter den stora skandalen mellan IFK Göteborg och Al Madinakan på Heden i torsdags - och man planerar nu att agera för att kunna säkra säkerheten.
- Vi måste i dag se att de här riktigt stora publiklagen, som till exempel Irak-lagen har varit, kanske måste behandlas på ett annorlunda sätt, säger Rönnefors till GP.
- Det kan handla om andra arenor, kanske särskilda insläpp, kanske biljetter och så vidare. Så som man till exempel gör med allsvenska matcher.
IFK Göteborg vägrade i går att spela vidare på Heden och matcherna fick flyttas till en mindre arena.

Spelarna uppskrämda

Spelarna var skrämda efter storbråket i torsdags.
- Många upplevde dödsångest, berättar polisens insatschef Per Ekedorff.
IFK Göteborg har valt att sätta munkavle på samtliga spelare och ledare i P16-laget tills vidare.
- Vi har bestämt att allt ska gå via mig, säger klubbens presschef Ulf Jörnvik.
David Isefjord
David Isefjord
Eric Nilsson
Eric Nilsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag