Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Jag kommer inte att svara – så är det bara”

Zlatan om framtiden: ”Alla ringer mig”
Foto: USA TODAY NETWORK / KELVIN KUO-USA TODAY SPORTS/SIPA SIPA USA
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Foto: MASSIMO PINCA / BILDBYRÅN REUTERS X06511

Zlatan Ibrahimovics Los Angeles Galaxy och LAFC har bara mötts fem gånger i MLS-historien. 

Men det är ingen tvekan om att rivaliteten mellan lagen snabbt har vuxit sig starkt. 

– LAFC:s fans är så fejk det går att bli, säger Angel Figueroa, talesperson för Galaxys supporterklubb.  

Tidigt på fredagsmorgonen, svensk tid, kan Zlatan Ibrahimovic ha gjort sin sista match i karriären. 

Hans Los Angeles Galaxy ställs mot lokalrivalen LAFC i MLS-kvartsfinalen, och det är oklart hur Zlatans framtid ser ut om Galaxy blir utslaget. 

Klart är i alla fall att matchen är någonting extra i MLS-sammanhang. På papperet är LAFC stora favoriter till att ta hem kvartsfinalen. Årets upplaga av LAFC är ett av MLS bästa lag genom historien – men faktum är att laget aldrig vunnit mot Galaxy under deras totalt fem möten i ligan. Under den här säsongen har Zlatan Ibrahimovic ensam sänkt LAFC med fem mål på två matcher. 

”Tror det krossade Zlatan”

Mötena mellan Los Angeles-klubbarna har fått en extra stor hajp i USA på grund av duellerna mellan Zlatan och LAFC-anfallaren Carlos Vela. Vela utsågs till grundseriens MVP, och snuvade svensken på skytteligatiteln – med 34 mål mot Zlatans 30. 

– Jag tror det krossade Zlatan att Vela vann skytteligan den här säsongen. De är två extremt begåvade spelare, men med olika inställningar. Vela är en ”good guy”, Zlatan är ”the bad guy” som du fortfarande vill möta och heja på. Och han har verkligen en mental fördel i de här matcherna, säger MLS-reportern Susannah Collins till Bleacher Report

LAFC-tränaren Bob Bradley ville inte prata om Zlatan inför matchen och han verkar inte heller ha koll på var Cristiano Ronaldo spelar nuförtiden…

– När Barcelona spelar mot Real Madrid vet jag inte hur många frågor Barcelona får om Cristiano Ronaldo. Men förmodligen besvarar de inte många av dem och jag svarar inte på några av dem. Så är det det bara, säger Bradley enligt journalisten César Hernández

”Så fejk det går att bli”

LAFC och Galaxy har som sagt bara mötts fem gånger – eftersom de förstnämnda bara spelat i MLS under två säsonger. Klubben grundades 2014. Galaxy har varit med sedan MLS startade 1996. 

– Jag håller det barntillåtet: LAFC:s fans är hundra procent fejk. De är så fejk det bara går att bli, säger Angel Figueroa, talesperson för supportergruppen Angel City Brigade. 

– Det finns ingenting fejk med oss, Galaxy-fansen är bara avundsjuka för att de inte har en lika enad front som vi, svarar LAFC-supportern Valeria Tapia. 

Los Angeles Galaxy och LAFC möts 04.30 natten till fredagen – i en match som beskrivits som ”den största i MLS historia”. Matchen sänds på C More. 

”Mino Raiola matade mig med kakor”

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.