Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Så straffas Super League-klubbarna

Ur arkivet, från 21 april. Expressens krönikör Noa Bachner i Expressen TV när klubbarna började lämna Super League efter fansens protester.
Foto: TOBY MELVILLE / REUTERS BILDBYRÅN
Foto: PETER POWELL / POOL / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: ALBERTO SAIZ / AP TT NYHETSBYRÅN

De nio klubbarna som drog sig ur Super League tar emot konsekvenserna och straffen som Uefa tilldelar dem.

Men Real Madrid, Barcelona och Juventus har fortfarande inte dragit sig ur – och nu hotar Uefa med ytterligare bestraffningar.

Klubbarna som ville bryta sig loss och bilda en superliga kommer att straffas av Uefa. Nio av dessa klubbar har dragit sig ur Super League och accepterar konsekvenserna och tar emot straffen från Uefa. 

Men tre klubbar; Juventus, Real Madrid och Barcelona, har fortfarande inte dragit sig ur. Och nu hotar Uefa med ytterligare bestraffningar.

I ett uttalande på Uefas hemsida skriver de att de nio klubbarna som har dragit sig ur har gått med på straffen som bland annat innebär att de måste avstå 5% av intäkterna från Uefas turneringar under en säsong. 

De ska även donera sammanlagt 15 miljoner euro som ska gå till ungdomsfotbollen i Europa. Och de går med på ett bötesbelopp på 100 miljoner euro(!) om de vill spela i en liga som saknar behörighet.

Så straffas Super League-klubbarna

För de tre klubbarna som inte har dragit sig ur Super League än hotar Uefa med hårda tag.

”Uefa har förbehållit sig alla rättigheter att vidta de åtgärder som de anser lämpliga mot dessa klubbar som hittills inte har tagit avstånd från Super League.”

– Dessa klubbar har snabbt erkänt deras misstag och har vidtagit åtgärder för att visa sitt framtida engagemang för europeisk fotboll. Detsamma kan inte sägas om de klubbarna som är fortsatt involverade i Super League och Uefa kommer att hantera de klubbarna senare, säger Uefas president Aleksander Ceferin.


HAR DRAGIT SIG UR SUPER LEAGUE

Arsenal

Milan

Chelsea

Atlético de Madrid

Inter

Liverpool

Manchester City 

Manchester United 

Tottenham Hotspur 

ÄR KVAR I SUPER LEAGUE

Barcelona

Juventus

Real Madrid

Så kan Super League påverka Allsvenskan

Så kan Super League påverka Allsvenskan.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.