Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Så ska hon stoppa danska flickvännen

Magdalena Eriksson.Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Pernille Harder.Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Magdalena Eriksson och Pernille Hader under fotbolls-VM i somras.Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

ALBUFEIRA. De åkte båda på förlust i den första matchen. 

Och nu ställs kärleksparet Magdalena Eriksson och Pernille Harder mot varandra i Algarve cup. 

– Det gäller att ligga på aggressivt, säger den svenska backstjärnan Magdalena Eriksson om mötet med sin danska flickvän.

Algarve cup inleddes under onsdagen och det började med ett nordiskt möte mellan Norge och Danmark. 

Det såg länge ut som att matchen skulle avgöras på straffar men i den tredje tilläggsminuten satte inhopparen Synne Jensen 2–1 till Norge som därmed är klart för semifinal. 

Ett par timmar senare var det dags för Sverige att möta Tyskland, där tyskorna hade revansch att utkräva efter sommarens förlust i VM. 

Och det blev Tyskland som vann efter att Svenja Huth gjort matchens enda mål. 

Det innebär att Norge och Tyskland möts i semifinal. För svensk del väntar nu en placeringsmatch mot Danmark i turneringen i Portugal. 

En match som också blir ett möte mellan Sveriges backgigant Magdalena Eriksson och hennes danska flickvän, anfallsstjärnan Pernille Harder.

Eriksson, till vardags i Chelsea, och Harder, i Wolfsburg, blev ett par under tiden då de båda spelade i Linköping. Nu har de varit tillsammans i drygt fem år. 

I landslagssammanhang har paret möts flera gånger, och nu väntar alltså ett nytt möte. 

– Vi känner Danmark väl och vet vad de går för. Men vi kommer göra många rotationer i laget, det är det som den här turneringen är till för. Men vi kommer så klart att gå för seger, hundra procent, säger Magdalena Eriksson och vet vad som krävs för att stoppa sin flickvän. 

– Det gäller att hålla det tajt mellan lagdelarna, hon gillar ju att cirkulera lite bakom vårt mittfält. Så vi måste göra som vi gjorde mot Tyskland och hålla upp vår backlinje och ligga på aggressivt. 

En historisk kyss

Under fotbolls-VM i somras fick Magdalena Eriksson och Pernille Harder stor uppmärksamhet tillsammans, och det trots att Harder och Danmark inte ens kvalificerat sig till turneringen. 

För när Sverige hade besegrat Kanada i åttondelsfinalen gick ”Magda” fram till sin flickvän om stod i publiken iförd svensk landslagströja. 

De båda kysstes, en fotograf tog en bild och sedan hände något som ingen av dem hade kunnat föreställa sig. 

– På två dagar hade jag fått över 20 000 nya följare på Instagram. Den där bilden hade blivit viral och spridits över hela världen. Vi tyckte att vi stod lite för oss själva och märkte inte ens att bilden togs, har Magdalena Eriksson tidigare berättat för SportExpressen

Magdalena Eriksson och Pernille Harder fångades på bild efter Sveriges åttondelsfinal mot Kanada i VM. En bild som skulle bli viral.Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.