Så ska Brasilien lösa enorm demonstration

Publicerad

100 000 personer uppges protestera när Brasilien och Uruguay möts Confederations Cups semifinal i kväll.

Men nu kommer den brasilianska regeringen med en lösning.

6 000 vakter ska skydda vägen till arenan.

– Det vore den sämsta av världar om ingen publik kom, säger försvarsminister Romulo Ferraz till Globoesporte.com.

Det har varit stora upplopp under Confederations Cup hittills.

Anledningen till protesterna är regeringens val att lägga stora summor skattepengar på byggnaden av fotbollsarenor. Samtidigt som klyftorna i landet ökar.

Och i kväll väntas de största protesterna hittills, när Brasilien möter grannlandet Uruguay i semifinal.

Något som har skapat en oro om att publiken inte vill gå till arenan, av rädsla.

Så ska problemet lösas

Men nu kommer den brasilianska regeringen med en lösning – och garanterar säkerhet för publiken.

– Vi kommer att se till att publiken kan ta sig till och från arenan. Alla möjliga strategier kommer att tas till. Det vore den sämsta av världar om ingen publik kom. Givetvis kommer vi att göra det säkert för de som ska på matchen, säger Brasiliens försvarsminister Romulo Ferraz till Globoesporte.com.

Sättet man har tänkt att skydda publiken på är med hjälp av 6 000 personer, som ska skydda vägen från och till arenan i Mineiro. 5 500 av dem är militärer som ska hålla de som protesterar i schack.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag