Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Så ser Zlatans familjs nya liv i Stockholm ut

Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Foto: CYRIL MOREAU / BESTIMAGE 1 / STELLA PICTURES
Foto: ANDERS WIKLUND / TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: NICOLA MARFISI / STELLA PICTURES B5725

Efter nyår lämnade familjen Ibrahimovic värmen i Los Angeles.

Zlatan flyttade till Italien och Milano.

Men sambon Helena Seger och sönerna befinner sig i Stockholm.

Där har Maximilian, 13, och Vincent, 11, börjat i en privat skola efter jullovet – och äldste sonen tränar fotboll i Hammarby. 

Tio klubbyten har det blivit under karriären, Zlatan Ibrahimovic och hans familj har vant sig vid att flytta ofta. 

2001 gick första flytten från Malmö till Nederländerna och Ajax. Sedan dess har det blivit många nya länder och städer. Ibrahimovic har representerat Juventus, Inter och Milan i Italien, Barcelona i Spanien, Paris Saint-Germain i Frankrike, Manchester United i England och Los Angeles Galaxy i USA. 

Och i december stod det klart att Zlatan Ibrahimovic, 38, återvänder till Italien och Milan. 

Men när Zlatan anlände till Milano för två veckor sedan var det utan sambon Helena Seger, 49, och sönerna Maximilian, 13, och Vincent, 11. 

Bor på lyxhotell

Familjen Ibrahimovic äger sedan tidigare en lägenhet i Milano, men i november skrev Corriere della Sera att Zlatan Ibrahimovic sålt den för cirka 50 miljoner kronor. I december kom dock nya besked om att svensken ska ha stoppat försäljningen. 

På plats i Milano tog Zlatan Ibrahimovic ändå in på lyxhotellet Me Milan il Duca Hotel i de centrala delarna av staden.

Samtidigt uppgavs felaktigt att Helena Seger och sönerna var kvar i Los Angeles.

I stället bor de sedan en tid tillbaka i Stockholm.

Maximilian och Vincent har skrivits in på en privat skola på Östermalm i centrala Stockholm där de började efter jullovet. 

13-årige Maximilian har också börjat träna fotboll med ett av Hammarbys ungdomslag.

Båda sönerna spelade fotboll under tiden i Los Angeles och när Gothia Cup avgjordes i somras spelade 11-årige Vincent den stora ungdomsturneringen i Göteborg med Los Angeles Breakers. Mamma Helena Seger fanns i publiken för att följa sin son. 

”Glad att de gillar fotboll”

När Zlatan spelade i Frankrike skrevs både Maximilian och lillebror Vincent in i Paris Saint-Germains ungdomsakademi. 

Zlatan Ibrahimovic har tidigare i ett reportage med holländska Voetbal International från 2013 diskuterat sina söners framtid inom fotbollen.

– Jag är glad att de gillar fotboll, för jag tycker det är viktigt att de lär sig att spela i ett lag. Om de har talang för detta får vi se i framtiden. De är fortfarande unga. De gillar det och det är det som är viktigt, sa Zlatan Ibrahimovic till tidningen då. 

Tränar med Hammarby

I november förra året kom nyheten om att Zlatan Ibrahimovic blir delägare i Hammarby, något Aftonbladet var först med att rapportera om. 

Storägaren AEG Sweden har sålt hälften av sina aktier i Hammarby Fotboll till fotbollsstjärnan.

– Jag ska hjälpa dem att bli bäst i Skandinavien, sa Zlatan till tidningen då. 

Uppståndelsen för affären blev stor och väckte starka reaktioner på vissa håll. Zlatan-statyn utanför Malmö stadion vandaliserades vid ett flertal tillfällen eftersom delägarskapet i Hammarby sågs som ett svek mot MFF.

Nu har alltså Zlatans 13-årige son Maximilian börjat träna med klubben där hans pappa är nybliven delägare. 

1000 kvadrat i Stockholm

Helena Seger och sönerna har knappast några problem med boende i Stockholm. 2013 köpte Zlatan Ibrahimovic ett närmare 1 000 kvadratmeter stort hus på Östermalm. Prislappen för byggnaden, som tidigare har varit en kyrka, var 110 miljoner kronor och har sedan dess byggts om till ett gigantiskt townhouse fördelat på sex våningsplan.

Zlatans attack på landslaget se den exklusiva intervjun

SportExpressens Noa Bachner träffade Zlatan Ibrahimovic i höstas.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.