Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅNFoto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
 Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅNFoto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
 Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

Så "hånas" Zlatan inför startdebuten

Publicerad

Zlatan Ibrahimovic gör sin första start i LA Galaxy i kväll.

I samband med att startelvan släpptes passade MLS-klubben på att driva med sin anfallsstjärna.

"En relativt okänd svensk som stundtals har visat potential", skriver Galaxy på sin hemsida. 

Zlatan Ibrahimovic fick den perfekta debuten i Galaxy-tröjan då han gjorde två mål i derbyt mot Los Angeles FC.

Nu är han för första gången redo att starta en match för sin nya klubb. Under lördagskvällen offentliggjorde Los Angeles Galaxy startelvan inför mötet med Chicago Fire och svensken startar tillsammans med sin norske kollega Ola Kamara på topp.

På sin hemsida har klubben skrivit en kommentar om varje spelare och en av dem sticker ut: den om Zlatan Ibrahimovic.

"Bredvid Kamara på topp spelar Zlatan Ibrahimovic, en relativt okänd svensk spelare som stundtals har visat potential", skriver Los Angeles Galaxy på sin hemsida. 

 

LÄS MER: Major League Soccer – så ser du matcherna i tv.

Zlatan stod för drömmål i debuten

Zlatan Ibrahimovic hade inte spelat mer än några minuter på ett år då han hoppade in för Galaxy i debuten i påskas. Efter att ha skickat in ett drömmål och en nick som betydde seger 4-3 var han minst sagt trött.

Endast 48 timmar tidigare hade han landat på Los Angeles flygplats och därefter hunnit med en lättare träning med sitt nya lag.

– Redan efter en löpning andades jag tungt, så jag sköt för att spara kraft, sa han efteråt.

Och fortsatte:

– Om man tittar tillbaka så gör jag alltid mål i mina första tävlingsmatcher och jag tänkte inte sluta med det i dag. När man ligger under med 0-3 så pumpar adrenalinet och då vill man göra något, man vill hjälpa laget. Speciellt när de har det tufft, då vill man bara komma in.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag