Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Rysslands landslag stoppas från kvalet till EM 2024

Foto: KIRILL KUDRYAVTSEV / BILDBYRÅN

Ryska landslaget i fotboll stoppas från att kvala till EM 2024. 

Därmed står Uefas beslut att stoppa ryska lag att delta i internationella fotbollstävlingar fast, det bekräftar Rysslands fotbollsförbund på Twitter. 

Den ryska invasionen av Ukraina ledde till att landet kastades ut från såväl kvalet till fotbolls VM som damernas EM i fotboll. Dessutom stoppades ryska lag från att delta i Uefas klubblagstävlingar så som Champions League och Europa League.  

Nu står det klart att det ryska herrlandslaget i fotboll stoppas från ytterligare tävlingar. När kvalet till fotbolls EM i Tyskland 2024 lottas den 9 oktober kommer Ryssland inte att finnas med, det bekräftar landet fotbollsförbund på Twitter. 

Det ryska fotbollsförbundet har under hösten bokat in flera träningslandskamper. Bland annat kommer laget att möta Kirgizistan, Iran och Bosnien. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.