Ryan Giggs ställs nu inför rätta: ”Fanns en ondskefull sida”

Ryan Giggs i samband med rättegången.
Foto: RYAN JENKINSON/STORY PICTURE AGENCY/ / RYAN JENKINSON/STORY PICTURE AGENCY/SHUTTERSTOCK S

I dag, måndag, inleddes rättegången mot den förre Manchester United-stjärnan Ryan Giggs.

48-åringen står anklagad för att ha attackerat sin förra flickvän, Kate Greville, samt hennes yngre syster.

Giggs nekar till anklagelserna, och enligt The Sun har han tidigare uttryck att han ”ser fram emot att rentvå sitt namn”.

Den förre storspelaren Ryan Giggs, 48, står anklagad för att ha attackerat sin förra flickvän Kate Greville samt hennes yngre syster Emma Greville.

Under måndagen inleddes rättegången mot den forne Manchester United-stjärnan.

Det hela ska ha börjat redan 2017, där Giggs mellan åren 2017-2020 ska ha använt metoder i relationen med Greville som beskrivs som kontrollerande. Samtidigt ska Giggs även ha varit otrogen, något som han anklagats för ett flertal gånger. Faktorer som i november 2020 ledde till att Kate Greville bestämde sig för att avsluta relationen, skriver Daily Mail.

Greville planerade att lämna Giggs innan han skulle komma hem, något som dock misslyckades vilket ledde till att det uppstod bråk i hemmet. Därefter ska Ryan Giggs ha tappat kontrollen och skallat Kate Greville, efter att även ha gett sig på hennes syster Emma, som försökt gå emellan. Skallningen ska ha orsakat skador i Kate Grevilles ansikte, och Giggs greps därefter av polis sedan systern Emma kallat på hjälp.

”Fanns en ondskefull sida av honom”

Giggs, som tidigare varit förbundskapten för det Walesiska fotbollslandslaget och som också är ägare för den engelska fotbollsklubben Salford City, har tidigare hävdat att han är oskyldig och enligt brittiska The Sun har han tidigare uttryckt att han ”ser fram emot att rentvå sitt namn”.

Rättegången väntas pågå i tio dagar, en rättegång som skulle ha ägt rum tidigare, närmare bestämt i januari, men som blivit framflyttad på grund av pandemin.

 – På fotbollsplanen var han idoliserad av sina supportrar. På planen var hans färdigheter något som man bara kan beskriva som vackra. Men utanför planen och i hans privatliv hemma bakom stängda dörrar, där fanns det en mycket mer ondskefull sida av honom, säger åklagaren Peter Wright enligt Daily Mail.

 – Det här var ett privatliv som innehöll missförhållanden, både fysiska och psykiska, mot en kvinna som han sade sig älska.

Hedvig Lindahl: ”Hon räddade mitt liv”

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.