Tyskland nästa för Björn Runström. Foto: Cole Phil
Tyskland nästa för Björn Runström. Foto: Cole Phil

Runström klar för Kaiserslautern

Publicerad
Uppdaterad
FC Kaiserslautern - så lyder Björn Runströms nya klubbadress.
- Björn skrev på för några minuter sedan, bekräftar Runströms agent Patrick Mörk.
- Det här känns jättebra, säger Runström själv till Sportexpressen.se
Redan i går kunde Sportexpressen.se avslöja att tyska Kaiserslautern fanns med i bilden gällande Björn Runströms fortsatta proffskarriär.
På fredagskvällen blev det klart.
Sportexpressen.se kan avslöja att anfallaren nu har skrivit på ett kontrakt med klubben. Kontraktet sträcker sig över ett år.


Nobbar Holland

Runström lämnar England efter spel i Fulham och Luton - samtidigt nobbar 23-åringen intresse från såväl FC Groningen i Holland samt turkiska Bursaspor.
- Lösningen är riktigt bra och han har en fantastisk chans att göra en kanonsäsong, även fast det är en andraliga. Han är fri nästa år och det är klubb som har fina svenska anor, säger agent Mörk.


"Klubb som satsar"

Runström ser klubbskiftet som en riktig chans:
- Det är en stor klubb och när jag var där och hälsade på märkte jag att det var en klubb som inte hör hemma i ligan under Bundesliga.
Runström fortsätter:
- Det här känns jättebra och lyckas jag nu med Kaiserslautern talar mycket för att jag stannar kvar där även under nästa säsong. Det är en klubb som satsar.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag