Roy Larner. Foto: TwitterRoy Larner. Foto: Twitter
Roy Larner. Foto: Twitter
Foto: TwitterFoto: Twitter
 Foto: Twitter

Roy, 47, hyllas – gav sig på terroristerna

Publicerad

När London på lördagskvällen drabbades av ett terrordåd satt 47-åriga Roy Larner på en pub i Borough Market där terroristerna slog till. 

Han bestämde sig då för att kämpa emot. 

– Jag tog ett par steg mot dem och skrek: "Dra åt helvete - jag är Millwall", säger han enligt Daily Mirror. 

Det var 23.08 på lördagskvällen svensk tid som det första larmet kom om att en vit skåpbil i hög hastighet kört in i en folkmassa vid London Bridge kom in till polis och räddningstjänst. En stund senare kom nästa larm - tre knivbeväpnade män högg mot människor i det populära nöjesdistriktet Borough Market som ligger ett stenkast från London Bridge.

Det visade sig vara samma tre terrorister som suttit i den vita skåpbilen. Beväpnade polis lyckades toppa attacken – genom att skjuta ihjäl de tre terroristerna bara åtta minuter efter att det första larmet kom in. Men då hade terroristerna hunnit mörda sju personer och skada minst 48 personer. 

Roy attackerade terroristerna

En av de skadade personerna var 47-åriga Roy Larner. Han befann sig på en pub vid Borough Market och såg när terroristerna slog till. Larner berättar från sjuksängen om hur han såg männen bära långa knivar och skrika högljutt varpå han tänkte: "jag måste jävlas med de här killarna". 

Larner gick då fram mot männen och skrek: "Dra åt helvete - jag är Millwall", vilket fick dem att gå till attack mot honom. Larner slog tillbaka med sina bara nävar medan folk runtomkring honom fick chansen att fly. Larner knivhöggs fem gånger, men överlevde mirakulöst efter en operation senare samma natt. 

https://twitter.com/jezebeljayne/status/871432059570532352

Hyllas efter hjälteinsatsen

Larners insats hyllas stort i Storbritannien, allra främst från andra Millwallsupportrar, men även från andra stora profiler, såsom Piers Morgan. 

– Han tog sig an dem på egen hand och räddade flera liv. Roy, jag tackar sig, säger Morgan enligt Daily Mirror

Millwall är en Londonbaserad fotbollsklubb som nyligen avancerade upp till andraligan the Championship. Klubben är runtom i världen mest känd för sina ökända huliganer. Deras firma Millwall Bushwackers var på 1970- och 80-talet betraktad som en av de värsta i England. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag