Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Rösler nära att värva svenske mittfältaren

Foto: Ryan Hiscott/JMP/Shutterstock / Copyright (c) 2019 Shutterstock. No use without p
Foto: PONTUS LUNDAHL/TT / TT NYHETSBYRÅN

Kristoffer Peterson är nära att lämna Swansea. 

Enligt SportExpressens uppgifter vill Fortuna Düsseldorf, med förre MFF-tränaren Uwe Rösler i spetsen, köpa loss svensken. 

Slutförhandlingar pågår just nu och en övergång kan bli klar inom kort. 

Det var i augusti 2019 som Swansea meddelade att de värvat svenske Kristoffer Peterson, som då kom från en succésäsong i Holland och Heracles Almelo, där han öste in mål. Han hade även debuterat i det svenska A-landslaget och sågs som en ersättare till Daniel James i Swansea. 

Kan köpas loss

Men han har haft svårt att ta en plats i Wales-laget, som förra säsongen kvalade till Premier League. Han lånades också ut till Utrecht i vintras, men hann bara med att göra sex matcher innan Corona-pandemin slog till. 

Nu har han varit tillbaka i Swansea under en längre tid men när säsongen väl dragit i gång har han återigen fått sitta på bänken. Och nu ser det ut som han lämnar klubben för att i stället gå till Zweite Bundesliga. Enligt SportExpressens uppgifter förhandlar nu Swansea med Fortuna Düsseldorf om att försöka köpa loss spelaren.

Slutförhandlar med Düsseldorf 

Förhandlingarna är långt gångna och inne i slutfasen och en affär kan bli klar inom de närmaste dagarna. Düsseldorf, som åkte ur Bundesliga i den sista omgången i fjol, tränas av förre MFF-tränaren Uwe Rösler, och siktar på en snabb comeback i Bundesliga. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.