Sanne Troelsgaard firar. Foto: "WOMEN: DENMARK V BELGIUM" / VI IMAGES / TOM BODE MULTIMEDIA/ VI IMAGESSanne Troelsgaard firar. Foto: "WOMEN: DENMARK V BELGIUM" / VI IMAGES / TOM BODE MULTIMEDIA/ VI IMAGES
Sanne Troelsgaard firar. Foto: "WOMEN: DENMARK V BELGIUM" / VI IMAGES / TOM BODE MULTIMEDIA/ VI IMAGES
Foto: "WOMEN: DENMARK V BELGIUM" / VI IMAGES / TOM BODE MULTIMEDIA/ VI IMAGESFoto: "WOMEN: DENMARK V BELGIUM" / VI IMAGES / TOM BODE MULTIMEDIA/ VI IMAGES
 Foto: "WOMEN: DENMARK V BELGIUM" / VI IMAGES / TOM BODE MULTIMEDIA/ VI IMAGES

Rosengårdsstjärnan frälste Danmark

Publicerad

Rosengårds mittfältare Sanne Troelsgaard avgjorde Danmarks premiärmatch i fotbolls-EM.

28-åringens tidiga 1–0-mål mot Belgien gav dansk doft av kvartsfinal.

– Det viktigaste var att vi höll tätt, sade Troelsgaard.

Danmark gjorde succé i fotbolls-EM i Sverige för fyra år sedan och var en straffläggning ifrån att ta sig till EM-final mot Tyskland.

Inför årets EM ses laget som en av favoriterna i tuffa grupp A med Nederländerna, Norge och Belgien.

Hemmanationen Nederländerna skrällde i sin premiärmatch mot Norge inför storpublik i Utrecht och vann med 1–0.

Samma siffror blev det i Doetinchem när Danmarks drömstart blev avgörande.

Storstjärnan och lagkaptenen Pernille Harder, som i fjol spelade i Linköping och vann den allsvenska skytteligan men nu huserar i tyska storlaget Wolfsburg, sköt en frispark i ribban efter drygt fem minuters spel.

På returen störtade Rosengårds mittfältare Sanne Troelsgaard, som i år gjort fyra mål och två assist under sin första allsvenska säsong, fram.

"Det var härligt"

1–0-målet var ett faktum, och matchen skulle visa sig vara avgjord.

– Det var härligt. Det viktigaste var att vi höll tätt och tog tre poäng, sade Sanne Troelsgaard i segerintervjun i SVT.

Belgien hade några halvchanser till kvittering, Danmark var också nära att utöka sin ledning, men matchen slutade 1–0.

– De satte stor press mot vårt mål, sade Troelsgaard.

Lagen i grupp A spelar igen på torsdag då gruppledarna Nederländerna och Danmark möts i Rotterdam. I Breda är det måstematch mellan Norge och Belgien. De två bästa lagen tar sig till kvartsfinal.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag