Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Ronaldoeffekten: ”Var galet att se”

Foto: MATT WEST/SHUTTERSTOCK / MATT WEST/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Foto: MATT WEST/SHUTTERSTOCK / MATT WEST/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Foto: PHIL NOBLE / REUTERS BILDBYRÅN
Foto: ACTION IMAGES/BILDBYRÅN
Foto: TIM KEETON / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: MI NEWS/NURPHOTO/SHUTTERSTOCK / SHUTTERSTOCK EDITORIAL TT NYHETSBYRÅN
Foto: JON OLAV NESVOLD / BILDBYRÅN NORWAY
1 / 8

Cristiano Ronaldo, 36, gjorde två mål i återkomsten till Old Trafford.

Men det är inte bara på planen som nyförvärvet har satt prägel på Manchester United – spelarnas kostvanor har redan förändrats.

– Ingen rörde äppelpajen och vaniljsåsen, inte en enda spelare gick och hämtade brownie, säger målvakten Lee Grant till Talksport. 

Cristiano Ronaldo har alltid varit noggrann med kosten för att hålla sig i så bra form som möjligt. Inget lämnas åt slumpen. Och sett till hans galna målfacit och många titlar verkar det vara ett framgångsrecept.

Nu har Ronaldos diet satt sin prägel på lagkamraterna Manchester United.

– Vanligtvis när vi äter middag tillsammans en fredag avslutar vi med något sött. Lite äppelkaka, en brownie och grädde eller något annat, säger Grant till Talksport.

I fredags kväll, när laget var samlat inför ligamatchen mot Newcastle, var det annorlunda.

– Ingen rörde äppelpajen och vaniljsåsen, inte en enda spelare gick och hämtade brownie. Alla satt kvar och en av killarna frågade mig: ”Vad har Cristiano på sin tallrik”?

”Galet att se”

Grant berättar att innehållet var rena rama skolboksexemplet på hälsosam mat, vilket fick omedelbar effekt på spelartruppen.

– Inte en enda spelare vågade gå och hämta något av skräpmaten som erbjöds, det var galet att se, säger han till Talksport.

Skippade sången

När en spelare har anslutit till är en klubb är det vanligt med någon slags inkilning. Grant berättar att det många gånger handlar om att nyförvärvet ställer sig på en stol och sjunger en sång. Nu undrade United-truppen om Ronaldo skulle stå för något framträdande?

Det blev ingen sång, men den portugisiske superstjärnan levererade ett tal.

– Jag kommer inte att avslöja vad han sa, men det var intressant att höra att han var så nervös, något han också berättade i intervjuer efter matchen. Jag tycker att det visar att han verkligen vill vara här, säger Grant.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.