Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Ronaldo erkänner: Har betalat ”tystnadspengar”

Cristiano Ronaldo på Friends arena förra helgen. Foto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅN
Ronaldo med Kathryn Mayorga 2009. Foto: MATRIXPICTURES.CO.UK / AP TT NYHETSBYRÅN

Cristiano Ronaldo erkänner att han betalat Kathryn Mayorga, som anklagar honom för våldtäkt, 3,6 miljoner kronor för hennes tystnad. 

Det uppger TMZ som tagit del av domstolsdokument i fallet. 

Ronaldo säger dock enligt domstolsdokumenten att betalningen inte innebär att han erkänner sig skyldig, utan att han ville hålla fallet utanför offentlighetens ljus.   

Förutom TMZ har även Daily Mail och CNN skrivit om de nya uppgifterna. 

Det var under hösten 2018 som Kathryn Mayorga berättade för tyska Der Spiegel att den portugisiska fotbollsstjärnan Cristiano Ronaldo hade förgripit sig på henne i ett hotellrum i Las Vegas 2009. Hon anklagade honom för brottet redan då, men Ronaldos advokater hade kommit överens med kvinnas advokater om en förlikning året efter för att slippa åtal. 

Men i samband med intervjun med Der Spiegel hade Mayorga skaffat en ny advokat och skickat in en ny stämningsansökan till amerikanska staten gällande den påstådda våldtäkten.

Ronaldo har tagit del av domstolsdokumenten

Cristiano Ronaldo nekade omedelbart till brott. 

”Jag förnekar å det grövsta anklagelserna mot mig. Våldtäkt är ett fruktansvärt brott som går emot allt jag är och står för. Även om jag vill rentvå mitt namn, så tänker jag inte bidra till mediespektaklet som startats av folk som vill marknadsföra sig själva på min bekostnad”, skrev han på Twitter. 

Men fallet har sedan dess utretts, men det har varit tämligen tyst om det. Så sent som i början på sommaren skrev Der Spiegel, som varit nyhetsledande kring våldtäktsanklagelserna mot Cristiano Ronaldo, om hur fotbollsstjärnans advokater försökt dra ut på processen för att ta fallet till domstol, bland annat genom att förhindra att Ronaldo får ta del av domstolsdokumenten. En förutsättning för att ta fallet till domstol. 

Men i juni skrev TMZ att dokumenten nått Ronaldo och TMZ har tagit del av innehållet i domstolsdokumenten. 

Nya uppgifter om våldtäktsanklagelserna mot Ronaldo

Enligt den amerikanska sajten så erkänner Ronaldo att han betalade Mayorga 3,6 miljoner kronor i en förlikning för att hon inte skulle offentliggöra sina anklagelser. TMZ kallar det för ”tystnadspengar”. 

Ronaldo säger dock i samma dokument att förlikningen inte innebär att han erkänner skuld i fallet, utan att han bara ville hålla anklagelserna borta från medierna. 

Härnäst ska en domare ta del av dokumenten och avgöra om fallet ska avgöras i domstol eller inte.