Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Cristiano Ronaldo slår tillbaka: ”Det är lögn”

Foto: DIOGO PINTO / HANDOUT / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: NIVIERE DAVID/ABACAPRESS.COM / STELLA PICTURES/NIVIERE DAVID/ABACAPRESS.COM

Cristiano Ronaldo och sex andra Juventusspelare bröt mot de italienska karantänsreglerna och riskerar att straffas med böter.

Själv slår han tillbaka.

– Jag bröt inte mot några regler, det är en lögn, säger Ronaldo.

Juventusstjärnan Cristiano Ronaldo lämnade Turin och åkte till Portugals landslagssamling, där han senare testade positivt för coronaviruset och missade matchen mot Sverige.

Enligt Gazzetta dello Sport har ytterligare sex Juventus-spelare brutit mot karantänsreglerna och utreds nu av polisen i Turin. De sju riskerar att bötfällas.

Hela laget tvingades in i karantän efter att två klubbmedarbetare testat positivt för coronaviruset innan landslagsuppehållet. De sju spelarna skulle enligt italiensk lag ha självisolerat sig på ett hotell i Turin. Sex av dem valde i stället att åka på landslagsuppdrag i sina respektive hemländer.

Kulusevski följde reglerna

Juventus ordförande Andrea Agnelli anser inte att spelarna har gjort något fel.

– Vi sa till spelarna att de som ville kunde åka hem och självisolera sig. De får bestämma själva, de är fria medborgare, säger han.

Paulo Dybala, Rodrigo Bentancur, Juan Cuadrado, Danilo, Ronaldo och Merih Demiral åkte till sina respektive hemländer, medan Gianluigi Buffon åkte till sitt hus. Den svenske landslagsspelaren Dejan Kulusevski följde karantänsreglerna och missade därför landskampen mot Ryssland.

Under fredagen svarade Cristiano Ronaldo på anklagelserna i en livesändning på Instagram.

– Jag respekterade protokollet. En gentleman i Italien sa inte sanningen. Jag bröt inte mot några regler, det är en lögn, säger Ronaldo.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.