Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Ronaldinho riskerar att hamna i fängelse – igen

Foto: JORGE SAENZ / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: MANU FERNANDEZ / AP SCANPIX SWEDEN

Under karriären utsågs Ronaldinho till världens bästa fotbollsspelare två gånger.

Men nu, sex år efter att han lade av, riskerar brassen att dömas till sitt andra fängelsestraff.

Efter att han charmat världen med sina tekniska nummer i klubbar som PSG, Barcelona och A.C. Milan avslutade Ronaldinho sin karriär 2015.

Men den tidigare fotbollsstjärnan har inte haft det helt lätt sedan han lämnade den europeiska fotbollsscenen.

För efter det har de flesta rubriker om den nu 41-årige brassen varit negativa. En av anledningarna var det faktum att han satt i fängelse under nästan sex månader i Paraguay förra året. Detta sedan han ska ha försökt ta sig in i landet med ett falskt pass.

Riskerar fängelse igen

Nu kommer nya uppgifter om att han riskerar att dömas till ytterligare en fängelsevistelse. Detta på grund av en obetald skuld till den tidigare flickvännen Priscilla Coelho. Det ska handla om en skuld från 2005 på 13 000 pund, motsvarande nästan 160 000 kronor, rapporterar Daily Mail.

Efter att ha fått flera påminnelser och möjligheter att betala efter den senaste deadlinen den 11 november har han alltså bara en chans kvar. Kravet är då att skulden ska vara betald innan den 1 december. 

Annars riskerar den före detta Ballon D'or-vinnaren att dömas till fängelse och få sina tillgångar frysta.

Sedan tidigare har det rapporterats om att Ronaldinho, som även vunnit Champions League och VM, haft flera typer av personliga problem efter karriären. Så väl med alkohol, som omtalade fester när han suttit i husarrest och att han haft miljonskulder att betala.

TV: Målet som släckte MFF:s Europadröm

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.