Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Ronaldinho hyllades för showen - av Realfansen

Ronaldinho lekte fotboll och blev hyllad av publiken i Madrid. trots att Barcelona spelade på bortaplan fick superbrassen stående ovationer.
Det skulle bli en kraftmätning.
Det blev en uppvisning - av en man.
Ronaldinho, 25, var så het i världens hetaste match att till och med Madridpubliken hyllade honom.
- Det är inte många gånger man får uppleva något sånt, sa Ronaldinho till spanska tidningar i natt.
El clásico, mötet mellan två av fotbollsvärldens största och populäraste klubbar, blev ingen match. Det blev en show. Av Barcelona - och av Ronaldinho. Sedan Samuel Eto'o i första halvlek tystat buropen på Santiago Bernabéu i Madrid med sitt fräcka ledningsmål tog världens bästa spelare i andra halvlek helt över föreställningen. Samuel Eto'o buades och visslades ut - i den 15 minuten tystade Eto'o publiken när han sköt 1-0 till Barcelona. Med två makalösa rusher fick han stjärnorna i världens mest framgångsrika klubb - som investerat miljarder i spelare som Beckham, Ronaldo, Zidane och superlöftena Robinho och Sergio Ramos - att se ut som nybörjare.
  • Vid 2-0, i 59:e minuten, fick Ronaldinho bollen på mittlinjen, sprang ifrån en attackerande Sergio Ramos, grundlurade en passiv Iván Helguera med en kroppsfint - och sköt bollen förbi målvakten Iker Casillas.
  • Vid 3-0, i 77:e minuten, sprang Ronaldinho på nytt ifrån Sergio Ramos - och sköt bollen förbi Casillas. Rafael Marquez i duell med Robinho. Barcelonaförsvaret hade inga problem med att plocka bort den talangfulle brassen i matchen.

    Njöt av fansens applåder

    Efter det fick Ronaldinho applåder - av Real Madrids supportrar. - Det är fantastiskt att få den uppskattningen av vår största motståndares publik, det händer inte många gånger under karriären, medgav Ronaldinho efteråt. - Men det viktigaste för mig är ändå att tillfredsställa våra egna fans. Det gjorde han. Så till den milda grad att tränaren Frank Rijkaard, som brukar vara sparsam med beröm, på presskonferensen efter uppvisningen fastslog: - Ronaldinho gjorde saker som var fantastiska, med fart, teknik och kontroll. - Han var fenomenal! Till och med stjärnorna i ett blekt Real Madrid hyllade matchens lirare. Tränaren Vanderlei Luxemburgo - Ronaldinhos förre brasilianske förbundskapten - erkände, om än motvilligt, att Ronaldinho gjorde "en stormatch". Och anfallsstjärnan Robinho konstaterade: - Jag har aldrig sett Ronaldinho spela bättre. Samuel Eto'o och Ronaldhino sänkte Real Madrid i el clásico.