Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Roma överkörda – av Bodö/Glimt

Bodö/Glimt stod för en megaknall i Europa Conference League.
Foto: MATS TORBERGSEN / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Romas tränare José Mourinho.
Foto: NICOLò CAMPO / NICOLò CAMPO/SIPA USA SIPA USA

Roma fick sig en norsk lektion under torsdagskvällen.

Bodö/Glimt besegrade den italienska storklubben med 6-1 (!) i Europa Conference League.

– Det är mitt ansvar, säger Roma-tränaren José Mourinho till Sky Sports.

Ett par stjärnor började på Romas bänk i matchen mot Bodö/Glimt men José Mourinho fick snabbt anledning att byta in spelare som Henrikh Mkhitaryan och Tammy Abraham.

Bodö Glimt hade ledningen med 2-0 efter 20 minuter och Carles Pérez reducering i den första halvleken hjälpte inte Roma alls.

Den andra halvleken slutade 4-0 i Bodö/Glimts favör och de norska regerande ligamästarna vann matchen med 6-1. Erik Botheim, som är bästa vän med målfenomenet Erling Braut Haaland, noterades för två mål och Ola Solbakken blev även han tvåmålsskytt då han satte matchens sista mål i den 80:e minuten.

Roma utklassade av Bodö/Glimt

Romas tränare José Mourinho tog på sig ansvaret för den stora förlusten efter matchen.

– Jag bestämde mig för att spela med den här uppställningen, så det är mitt ansvar, säger han till Sky Sports.

– Jag hade goda intentioner och ville ge chansen till de som har jobbat hårt och rotera truppen på en konstgräsmatta i kyligt väder. Jag bestämde mig för att vila många spelare.

I och med resultatet leder Bodö/Glimt sin grupp i Europa Conference League. Laget har sju poäng, vilket är en poäng mer än Roma har.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.