Roma leder jakten på Donnarumma

Ska vara klar för PSG.
Foto: ALBERTO LINGRIA / REUTERS BILDBYRÅN
Gianluigi Donnarumma.
Foto: NICOLò CAMPO / NICOLò CAMPO/SIPA USA SIPA USA

Italiens stjärnmålvakt Gianluigi Donnarumma lämnar AC Milan och är enligt Fabrizio Romano klar för PSG.

Men 22-åringen är enligt L'Equipe inte tilltänkt som förstemålvakt nästa säsong – och letar därför en utlåning. 

Där ska Roma leda jakten. 

AC Milan fixade en andraplats i Serie A den gångna säsongen och tog sig till Champions League för första gången sedan 2013/2014. 

En av nyckelspelarna i laget var målvakten Gianluigi Donnarumma, 22, som länge pekats ut som Italiens näste stormålvakt och arvtagaren till sin namne Buffon. 

Men Milan kommer få klara sig utan honom nästa säsong. Donnarummas kontrakt går ut i sommar och enligt fotbollsjournalisten Fabrizio Romano har Donnarumma kommit överens med PSG om ett kontrakt värt 120 miljoner kronor per år. 

Donnarumma värvas in – och lånas ut?

Dock har det från franskt håll, mer specifikt tidningen L'Equipe, framkommit uppgifter om att 34-åriga Keylor Navas har lovats att vara PSG:s förstemålvakt även nästa säsong. 

Donnarumma vill inte riskera att kasta bort en säsong med att sitta på bänken och därför sägs han och PSG redan nu planera för en utlåning. 

Roma, som nyss tagits över av José Mourinho, sägs leda jakten där. Om de skulle lyckas få in Donnarumma lär det bli svårt för Robin Olsen att få någon speltid i den italienska huvudstaden kommande säsong.  

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.