Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Rolfö: ”Klart det är en utmaning”

Magdalena Eriksson bär bindeln mot Irland.
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Foto: JOAN VALLS/NURPHOTO/SHUTTERSTOCK / JOAN VALLS/NURPHOTO/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Foto: MOLLY DARLINGTON / REUTERS BILDBYRÅN

DUBLIN. Fridolina Rolfö lämnade Wolfsburg för stjärnspäckade Barcelona. 

En flytt som inneburit varierat med speltid – på många olika positioner. 

– Det är klart att det har varit en utmaning, säger hon. 

Redan innan det olympiska spelet stod det klart att Fridolina Rolfö skulle lämna tyska Wolfsburg för Champions Legaue-vinnarna Barcelona. 

Övergången har bjudit på toppar och dalar så här långt.

Redan i den andra matchen för nya klubben noterades hon för ett mål. Mot Real Betis blev hon inbytt med halvtimmen kvar och bara några minuter senare prickade hon in 4-0-målet.

Efter det har det inte blivit några mål i ligan. Däremot blev det när Barcelona i förra veckan tog andra raka segern i Champions League-gruppspelet borta mot Köge var det Rolfö som till slut lyckades spräcka nollan. 

Då spelade Rolfö som central forward. Men tidigare under säsongen har hon även spelat på en kant eller som vänsterback. 

– Det har varit en utmaning absolut. Vi är väldigt offensiva i Barcelona så vänsterbacken blir mer som en forwardsroll i offensiven så för min del har den varit helt okej att spela. Även central forward har varit ganska likt hur jag brukar spela, säger hon. 

– Men det har varit en utmaning, men samtidigt lär man sig någonting på det också. 

Har pratat med tränaren 

Barcelona leder ligan efter sju spelade omgångar. Med 43 gjorda mål och ett insläppt är de tre poäng före Real Sociedad som är tvåa. Men Rolfö har endast startat två matcher totalt. 

Men i och med att Barcelona går för att försvara titeln i Champions League, cupen och ligan hoppas Rolfö att både speltiden och rätt positon för henne kommer att växa fram. 

Hur har dialogen med tränaren gått?

– Vi har diskuterat, det har varit väldigt tuff konkurrens i laget. Vi har en väldigt bra spelartrupp. Det gäller att känna efter, vilken position passar mig och vilken position passar laget. Jag har inte varit där så länge, jag försöker fortfarande anpassa mig efter vårt spelsystem och få en relation med spelarna i laget. 

– Jag hoppas att det kommer mer och mer. Min förhoppning är att få spela så mycket som möjligt. Jag är glad att jag har fått spela relativt mycket trots att det har varit i olika positioner. Jag fortsätter att jobba och hoppas att jag kanske får mer kontinuitet i framtiden.

Kan få chansen i Segers frånvaro

Filippa Angeldahl inför VM-kvalet.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.