Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Rolfö cupmästare efter sjuka krossen

Foto: JAVIER BORREGO/SHUTTERSTOCK / JAVIER BORREGO/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Fridolina Rolfö
Foto: RAFA HUERTA/SPP/SHUTTERSTOCK / RAFA HUERTA/SPP/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Hedvig Lindahl
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

Hedvig Lindahls Athletico Madrid mot Fridolina Rolfös i Barcelona i finalen av spanska supercupen. 

Det slutade med kross, 7-0, och Fridolina Rolfö stod för ett mål och en assist. 

FC Barcelonas damlag har gått som en raket i Primera division. Laget har vunnit 17 av 17 möjliga matcher och har en målskillnad på skoningslösa 98:4.  Laget toppar slåledes spanska ligan i överlägsen stil och stormar mot seriesegern. 

Under söndagen fick klubben dessutom chansen att säkra titeln den spanska supercupen då finalen av turneringen spelades. 

På andra sidan stod landslagsmålvakten Hedvig Lindahl och hennes Athletico Madrid. Men Barcelona satte tonen direkt och tog ledningen efter drygt en kvarts spel. 

Vann med 7-0

Norskan Caroline Graham Hansen stod sedan för två raka mål mellan matchminut 24 och 27 och såg till att laget gick till halvtidsvila med en betryggande ledning. 

2-0-målet kom till genom en fint skruvad frispark och vid 3-0 lämnades hon ren i straffområdet och kunde sätta bollen i öppet nät, framspelad av Fridolina Rolfö.

Den andra halvleken var sedan knappt två minuter gammal innan Graham Hansen betalade tillbaka och spelade fram Rolfö till 4-0 efter att Barcelona slagit en snabb frispark.

Två minuter senare stod det 5-0 på tavlan och Graham Hansen hade därmed fullbordat sitt hattrick. 

Fridolina Rolfö byttes ut i den 66:e minuten 

När matchen innan matchen var över hade Barça gjort hela sju mål på Lindahl och Atletico. De fick därmed fick därmed se på när Rolfö och Barcelona lyfte pokalen. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.