Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

River upp beslutet efter ”grovt formfel”

Foto: BILDBYRÅN
Foto: BILDBYRÅN

Svenska Fotbollsförbundet tvångsdegraderade Syrianska FC till division 2.
Klubben hade skulder till förbundet och belades med transferförbud. 

Med det beslutets rivs nu upp av Riksidrottsnämnden efter något som beskrivs som ett ”grovt formfel” av SvFF, det skriver Fotbollskanalen. 

I höstas stod det klar att Syrianska åkte ur superettan. Men det tog inte stopp där för Södertäljeklubben som tvångsnedflyttades till division två. Svenska Fotbollsförbundet menade att Syrianska hade betydande skulder vilket var belägget för bestraffningen. 

Enligt disciplinnämnden hade Syrianska skulder till förbundet på totalt 116 470 kronor och fick dessutom transferförbud. 

Nu skriver Fotbollskanalen att beslutet rivs upp av Riksidrottsnämnden då förbundet gått miste om att Syrianska begärt mer tid för att yttra sig i ärendet. 

”Ett grovt formfel”

Detta betyder att ärendet återigen hamnar hos disciplinnämnden som får titta på ärendet igen – då med Syrianskas yttrande.

”Rin undanröjer beslutet om degradering på grund av grovt formfel vid SvFF:s handläggning”, skriver nämndens vice ordförande Bo Bengtsson till Fotbollskanalen. 

Misstaget ska ha skett i att Syrianska även är anmälda för obetalda arbetsgivaravgifter av SvFF – och att klubben ska ha begärt anstånd i bägge ärendena. Då ska Svenska Fotbollsförbundet ha missat att deras begäran även gällde det beslut som ledde till nedflyttning, menar sajten. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.