Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

River Plate till final igen – trots förlust

River Plate firar efter slutsignalenFoto: NATACHA PISARENKO / AP TT NYHETSBYRÅN

De regerande mästarna i Copa Libertadores, River Plate, är klart för ytterligare en final.

Det blev förlust mot fjolårsfinalisten Boca Junior i den andra matchen (0–1), men River Plate gick ändå vidare med 2–1 totalt.

Den förra finalen i den sydamerikanska klubblagsturneringen mellan Buenos Aires-konkurrenterna flyttades till Spanien efter oroligheter mellan supportrarna. Säkerheten har därför stått i fokus i årets semifinalmöten. Den andra semifinalen kunde dock genomföras utan några större incidenter.

River Plate backade hem, men det dröjde innan Boca Junior lyckades skapa några hetare målchanser. Lisandro Lopez nickade in matchens enda mål med tio minuter kvar av matchen.

– Det var en strid, en mycket svår match. Det var ett derby och man spelar derbyn med döden som insats, säger River Plate-mittfältaren Exequiel Palacios.

River Plate spelar final i Copa Libertadores för tredje gången på fem år (segrade 2015 och 2018). I finalen, som spelas i Santiago i Chile den 23 november, möter man brasilianska Flamengo eller Gremio. De spelade 1–1 i första semifinalen och möts igen i kväll.