Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Riberys attack: "Jag förtjänade att vinna"

Foto: Fred Porcu

Franck Ribery snuvades på Ballon d'Or när Ronaldo tog hem priset.

Nu rasar den franske stjärnan - och menar att det var ett politiskt beslut.

– Jag förtjänade att ta hem Ballon d'Or, säger Ribery.

För en vecka sedan tog Cristiano Ronaldo hem Ballon d'Or, Fifas pris till världens bästa fotbollspelare 2013.

Helt felaktigt, menar Franck Ribery, Bayern München-stjärnan som tillsammans med Lionel Messi fick finalstryk av Real Madrids superportugis.

– Jag vann allting som gick att vinna, både med Bayern München och individuellt. Ronaldo, å andra sidan, vann ingenting över huvudtaget, säger Ribery enligt goal.com.

– Jag är inte ledsen över att jag inte vann, men det sårar mig lite. Jag förtjänade att ta hem Ballon d'Or.

"Handlar inte om fotboll"

Precis som Zlatan Ibrahimovics agent Mino Raiola, som i slutet av förra veckan avfärdade Fifa-priset som nonsens, så menar Ribery att anledningen att Ronaldo vann ligger bortom det rent sportsliga.

– Det var solklart att Ronaldo skulle vinna. De förlängde röstningsperioden med två veckor, något som aldrig hänt tidigare. Det handlar inte om fotboll, det var ett politiskt beslut, säger Ribery.

Den franske storstjärnan går även till angrepp mot Fifas världslag. I elvan fick endast tre Bayern München-spelare plats. På tok för lite, enligt Ribery.

– Det är galet. Thomas Müller förtjänar att vara med, precis som David Alaba, Bastian Schweinsteiger och Arjen Robben. Vi vann fem titlar och skrev historia.

Även ligarivalen Dortmund borde haft större representation, anser Ribery.

– Var är Mario Götze och Robert Lewandowski? frågar han sig.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.