Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Revault hittad död – blev 49 år gammal

Christophe Revault till vänster
Foto: FRED PORCU / BILDBYRÅN
Foto: MARCUS ERICSSON / © BILDBYRÅN

Fransk fotboll har sorg. 

Le Havres sportchef Christophe Revault, som även spelat i bland annat PSG, har hittats död i sitt hem. 

Den tidigare stjärnmålvakten blev 49 år gammal. 

Lokaltidningen Le Courrier Cauchois rapporterar att Christophe Revault hittades död i sitt hem i Le Havre under torsdagen. Därefter plockade större medier som L'Equipe och Bein Sports upp nyheten, som sprids i hela Frankrike. 

Le Courrier Cauchois beskriver nyheten som ”en chock för fransk fotboll” och för hela staden Le Havre, där Revault inledde och avslutade sin aktiva målvaktskarriär. Vid tillfället för sin död var han också sportchef i klubben, som nu spelar i den franska andraligan, Ligue 2. 

Christophe Revault död

Revault föddes i Paris och spelade för huvudstadslaget PSG i slutet av 90-talet. Innan han återvände till Le Havre 2007 spelade han för Toulouse och Rennes. Målvakten var en dryg en månad i den första klubben samtidigt som Johan Elmander, och värvades in till den senare som Andreas Isakssons ersättare – när denne gick till Manchester City. 

Manchester Citys franske stjärna Benjamin Mendy har nåtts av nyheten.

”Tänker på dig och dina nära och kära”, skriver han på Twitter.

Christophe Revault vann två cuptitlar med PSG och fick flera personliga utmärkelser i Ligue 2. Han blev 49 år gammal. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.